Екип на Областната администрация в Пловдив, със заместник-областния управител Лъчезар

...
Екип на Областната администрация в Пловдив, със заместник-областния управител Лъчезар
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за пропукана подпорна стена на река Въча

Екип на Областната администрация в Пловдив, със заместник-областния шеф Лъчезар Бакърджиев, ще ревизира през днешния ден (6 април) сигнал за пропукана подпорна стена на река Въча край пловдивското село Кадиево.

Сигналът е подаден вечерта на 5 април от Гражданското съдружие " Живот за Брестовица ", съпроводено с видео и фотоси, които демонстрират пукнатината в стената и залетия от реката път. От там изричат безпокойствие за вероятно съществени провали, в случай че стената се скъса. Според сигнала подпорната стена е на мини Водноелектрическа централа Кадиево.

" Водата си идва по реката от каскада Въча и това, което нашият Водноелектрическа централа не може да преработи през турбината, изтича през преливника и не основава никаква заплаха ", разяснява пред Българска телеграфна агенция притежателят на ВЕЦ-а Васил Тасев. Той заяви, че под жп моста край село Кадиево има път, който персонално той е обезпечил от заливане със стена, под която обаче минава водата, когато се вдигне равнището й в реката.

По данни на Васил Тасев сега през ВЕЦ-а минава към 60 куб. м вода в секунда, а съгласно уведомително писмо на дружество " Язовири и каскади ", язовирен регион " Въча ", на 12 април се чака водните количества да доближат от 180 до 235 куб. м в секунда. Причината за това е осъществяване на проби с облекчителните уреди на язовирна стена " Кричим ", което постанова тяхното отваряне.

Със същото писмо, изпратено до Областния шеф, пожарната и кметовете на общините, през които минава река Въча, от " Язовири и каскади " предлагат да се извърши инспекция по коритото на реката и от там да се изведат всички хора, животни, коли, строителна машинизация.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР