Екип на направи разследване по сигнал за това, че масово

...
Екип на направи разследване по сигнал за това, че масово
Коментари Харесай

NOVA разкри: Как е действала схемата с фалшивите сертификати в Пампорово

Екип на направи следствие по сигнал за това, че всеобщо личният състав в Пампорово работи с подправени документи . Потърсени бяха отговори на въпросите каква е цената и кой ги издава?

По случая с арестите по отношение на подправените документи работи Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи –Смолян и Окръжна прокуратура. 

Те получават сигнал, че в Пампорово всеобщо се издават подправени документи на личния състав и освен. Връзката е Атанас Марчев, на 48 години от Хасково. Представя се за доктор и парамедик от лаборатория. С него се срещат наши подставени лица. Обясняват, че търсят работа в курорта, само че нямат наложителният документ за COVID-19 . Плащат 600 лв. за два документа.

На подставеното ни лице взимат кръв, само че след това се оказва, че процедурата е проформа . Денят е събота, а резултатът би трябвало да е подготвен след два дни. За изненада идва експресно - единствено след час. От екипа на NOVA взимат документите и вършат проверка като сканираме кода. Сертификатите са качени в уеб страницата his.bg.

В 10.00 часа на следващия ден, след уговорена среща за изработка на нови документи, последва арест на Атанас Марчев от служителите на реда в Смолян и Чепеларе. Заподозреният беше хванат с белязани пари. Собственикът на лабораторията към този момент беше разпитан от полицията в Пампорово. Той съобщи, че не е знаел, че негов чиновник прави подправени документи. 

Повече детайлности гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР