Екип на Министерството на околната среда и водите се включи

...
Екип на Министерството на околната среда и водите се включи
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Необходима е работеща структура срещу престъпленията против околната среда

Екип на Министерството на околната среда и водите се включи в създаването на съглашение, с което да създадем съгласуваност и ефикасно взаимоотношение за попречване на закононарушения срещу природата “.

Това сподели министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова в границите на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия.

„ Твърдо заставаме на позицията, че основаването на механизъм за усъвършенстване на координацията сред контролните органи, е от основна изгода “, добави министър Карамфилова.

Тя изясни, че взаимно с Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието се работи по структуриране на звено, което да работи за запазване на околната среда. „ Не би трябвало да позволяваме да имаме едно съглашение, което е на хартия, с пожелателен темперамент. Трябва да се сътвори една работеща конструкция със съответния потенциал и задължения “, съобщи още министър Карамфилова.

Министър Карамфилова отговори още на въпроси, свързани с наказателните процедури против страната ни. Тя обърна внимание на тези, свързани с чистотата на въздуха, и напомни, че през септември представители на Министерство на околната среда и водите се явиха на така наречен „ устни надпревари “ по наказателната процедура за фини прахови частици (ФПЧ1010). „ Показахме устойчива наклонност, екипът беше квалифициран “, добави министърът. Пред депутатите от отрасловата комисия тя изясни още, че генералният юрист излезе със умозаключение, че не е налице причина за установяване на глоба и предложи на Съда да отхвърли желае на Европейска комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР