Екип на Министерство на земеделието и храните обсъди с представители

...
Екип на Министерство на земеделието и храните обсъди с представители
Коментари Харесай

МЗХ обсъди с бранша бележките на ЕК по първото изменение на СП 2023-2027 г.

Екип на Министерство на земеделието и храните разиска с представители на земеделския отрасъл и заинтригуваните страни бележки от Европейска комисия, свързани с първото изменение на Стратегическия проект за развиване на земеделието и развиване на селските региони 2023-2027 година

" Комисията схваща желанието ни договарянията по измененията на СПРЗСР 2023-2027 година да бъдат финализирани допустимо най-скоро ". Това сподели заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева. Тя добави, че незабавно откакто първите промени са доказани решението на Европейска комисия за утвърждение на първото изменение ще бъде оповестено на уеб страницата на Стратегическия проект (www.sp2023.bg).

В момента Министерство на земеделието и храните създава наредбата, която урежда процедурата за кандидатстване по капиталовите интервенции.

До няколко дни ще бъде оповестена за публично разискване Наредбата за техническата помощ по СПРЗСР 2023-2027 година Финализират се и промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители.

" Идеята ни все още е да стартираме интервенцията, която касае Национална работа препоръки в земеделието, тъй че да могат да са бенефициент и да дават безвъзмездни настойнически пакети към бенефициентите по идващите приеми, които залагаме - млади, дребни, нови фермери и групи и организации на производители ", изясни заместник-министър Георгиева.

Комитет по наблюдаване на СПРЗСР 2023-2027 година се планува да се организира в края на м. март или началото на м. април. Той ще обхване тематики по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година, както и по Стратегическия проект 2023-2027 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР