Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети

...
Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети
Коментари Харесай

Спешна евакуация: Правителственият авиоотряд е в готовност да прибере българите от Ливан

Екип на Държавния авиационен оператор е в подготвеност да излети за Ливан , неотложно щом има зелена светлина за реализиране на полета, с който започва поетапната евакуация на сънародниците ни . Определени са и чиновниците от българското външно министерство, които ще съпровождат първата група български жители.

Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев на среща тази заран в Министерския съвет във връзка обстановката в Бейрут.



Най-вероятно сънародниците ни в Ливан ще бъдат евакуирани с два полета на държавния аероплан, съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов във Варна където бе посетител на формалното разкриване на образователната година във Висше военноморско учебно заведение (ВВМУ) в града.

По думите на Запрянов представители на въоръжените сили също вземат участие в подготовката по прибирането на сънародниците ни. Има съгласуваност на интернационално равнище, както и на равнище НАТО, защото реализацията на такива полети, е комплицирана. Най-важно е евакуацията да бъде безвредна, акцентира министърът. Той добави, че въоръжените сили към този момент не са получавали задача да се лети до Ливан с военни самолети .

Към момента измежду завръщащите се с проведения полет българи няма такива, които да са декларирали потребност от настаняване. Въпреки това Министерство на вътрешните работи е в подготвеност да окаже подпомагане с базите си .

Междувременно не престават да бъдат обсъждани и други разновидности за евакуация на сънародниците ни от Бейрут.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР