Екип на Червения кръст не е успял да достигне до

...
Екип на Червения кръст не е успял да достигне до
Коментари Харесай

Пети ден екип на Червения кръст не може да стигне до обсадения Мариупол

Екип на Червения кръст не е съумял да доближи до обсадения украински град Мариупол макар петдневни опити. Това е декларирал пред английския канал "Скай " ръководителят на организацията в Украйна Паскал Хундт,съобщава БНР.
По думите на Хундт филантропичният ескорт е спрял на 20 километра от града, откъдето обаче е съумял да събере избягали от бойните дейности, в това число с персонални коли.
Според Хундт в идващите дни ще са нужни доста такива интервенции, поради все по-ожесточените бойни дейности в Източна Украйна.
Хуманитарни коридори за овакантяване на Донецка и Луганска област бяха налични и през днешния ден, само че след ракетното нахлуване против гарата в Краматорск в петък, хората избират да употребяват персонален превоз, счита още ръководителят на Червения кръст.
Удари има и в други елементи на Украйна. Според шефа на Харковска област двама души са починали след съветски артилерийски обстрел в региона. От съветска страна бяха публикувани фрагменти от изстрелване на ракети "Калибър " против цели на украинската войска.
Украйна пък твърди, че е свалила съветски изтребител над Николаев, както и боен дрон покрай Харков, за което е била използвата зенитна ракетна система, дарена от Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР