Екип на Bulgaria ON AIR успя да се качи до

...
Екип на Bulgaria ON AIR успя да се качи до
Коментари Харесай

Как се оцелява и работи под два метра сняг и без ток?

Екип на Bulgaria ON AIR съумя да се качи до Националната обсерватория в Рожен, където от дни няма ток и път, а преспите доближават над два метра. Вчера бе продънен път до обсерваторията. Екипи на локалното енергодружество ще работят през днешния ден по премахване на повредата и възобновяване на електричеството.


Кадър: Bulgaria ON AIR

"Последните дни се оказаха в действителност тежички. Не бедстваме, ние се спряваме. Но в края на година някой ще зададе въпроси Вие какво написахте като научни писания? Защо вие изоставате от света, за какво не представяте резултати каквито другите показват? Защото другите по света, доста рядко ринат по една седмица сняг без ток ", сподели пред Bulgaria ON AIR шефът на обсерваторията доктор Никола Петров.


Кадър: Bulgaria ON AIR

След към седмица ще стане ясно какви провали е нанесло неприятното време в Смолянско. В самия Смолян съвсем няма сняг, до момента в който на Пампорово, Рожен и Превала тук-там преспите доближават над два метра. Проходът "Превала " към този момент е отворен, само че е наложително придвижването да се прави с вериги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР