Екип на bTV направи проверка има ли туристи в курортите

...
Екип на bTV направи проверка има ли туристи в курортите
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Малко българи почиват по Южното Черноморие в момента


Екип на bTV направи инспекция има ли туристи в курортите по Южното Черноморие. В Поморие този уикенд имаше доста българи, само че поради празника на града. По другите места българските туристи са дребна част спрямо предходната година по това време. Вероятна причина е пандемията и невъзможността да се пътува свободно отвън границите на страната тогава.

Оказва се, че задграничните туристи са настанени единствено на избрани места в огромните хотели по морето.

От края на април започнаха да идват първите чартърни полети с туристи. В един от хотелите в Слънчев бряг към този момент има настанени 200 летовници.

" Преобладаващо от Англия, към 80% от пристигналите досега, една дребна част от Полша и още по-малка от Румъния към този момент ", сподели Христо Караилиев, шеф на хотел в Слънчев бряг.

По къмпингите за почивните дни са пристигнали притежатели да приготвят караваните за сезона. В Созопол множеството хотели още са затворени.

„ Започнаха да идват някакви туристи, само че е по-слабо, една трета е по-слабо от предходната година, мисля че българският екскурзиант се насочи към Гърция ", съобщи Йордан Петков, притежател на заведение в Созопол.

Филип е от София и със фамилията си обичайно идва по това време на годината в Созопол.

" И ние вървим в Гърция, само че вървим и по нашето Черноморие, също е хубаво. По заведенията са по-високи цените и нощувките са вдигнати спрямо предходната година, може би с едно 10-15% ", изясни Филип Алексиев, от София.

" На Великден беше много по-силно като придвижване по улиците, много повече коли, българи, румънци се видяха, групи от поляци, в този момент наклонността е повече българи като цяло ", означи Марио Павлов, промоутър на ресторант в Созопол.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР