Екип на баскетболната звезда Леброн Джеймс, който той е носил

...
Екип на баскетболната звезда Леброн Джеймс, който той е носил
Коментари Харесай

Екип на Леброн Джеймс от гимназията беше продаден за 184 хил. долара

Екип на баскетболната звезда Леброн Джеймс, който той е носил в гимназията, беше продаден на търг за сумата от 184 500 $. Сумата е рекордна за екип на баскетболиста на " Лос Анджелис лейкърс ", прочут като Краля.

Стартовата цена, която от Goldin Auctions бяха сложили, беше 25 хиляди $. По време на търга са били направени 24 разнообразни оферти. Сумата обаче не съумя да надвиши упованията на компанията, която предложи екипа на търг. По-рано през месеца уредниците оповестиха, че могат да продадат потника на Джеймс за 300 хиляди $.

Екипът, който беше продаден, е от 2002 година, когато Джеймс театралничи за корицата на Sports Illustrated. По това време баскетболистът беше единствено на 17 години и към този момент беше звезда в гимназията " Сейнт Винсънт-Сейнт Мери " в Акрън, Охайо.

 Джеймс през 2002 година
© Associated Press

Джеймс през 2002 година

Година по-късно Джеймс беше определен под №1 в драфта на НБА.

Дотук Джеймс има 16 сезона в НБА, завоюва купата три пъти с " Маями хийт " (2012 и 2013) и " Кливланд кавалиърс " (2016) и беше избиран за най-полезен състезател във финалите в трите случая. Крилото има още четири награди MVP (2009, 2010, 2012 и 2013) в постоянния сезон и 15-кратен участник в Мача на звездите.

Новият сезон в НБА стартира в сряда заран с мач на " Лейкърс " на Джеймс с градския противник " Лос Анджелис клипърс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР