Екип на Actualno.com провери как се преминава с автомобил през

...
Екип на Actualno.com провери как се преминава с автомобил през
Коментари Харесай

От първо лице: Как се минава границата с Гърция?

Екип на Actualno.com ревизира по какъв начин се минава с автомобил през една от най-натоварените точки това лято - границата с Гърция при Кулата-Промахон.
Нашият екип мина през границата в среднощ на 10 юли. При относително слаб трафик, инспекцията продължи по-малко от час.
Веднага откакто се установите на гръцкия пункт, чиновник изисква от вас специфичния PLF протокол, който би трябвало да е запълнен по последна информация най-малко 24 часа преди деня на пътуването ви.
Заедно с получения QR код в отговор на попълнения формуляр, служителят на границата преглежда персоналните ви документи и тези на транспортното средство.
След като стана ясно, че Гърция ще тества колкото се може повече влизащи в страната, това се случи и с нашия екип. Бяхме ориентирани да отбием настрана от пункта и да се ориентираме към медицинските лица, които на място реализират тестуването чрез взимане на слюнен секрет.
Предварително на място до медицинския пункт има разпечатани заявления, в които би трябвало да попълните две имена, номер на персонална карта/паспорт, телефон и непрекъснат адрес по персоналния документ.
Тестуването лишава секунди, а по-късно чиновник вкарва данните от декларацията върху контейнера на вашия тест с взетия секрет.
След това сте свободни да продължите в определената от вас посока.
При позитивен тест, до 48 ч. се чака гръцките управляващи да се свържат с вас. По-рано по публична информация стана ясно, че при положителен резултат, има две варианти: да се карантинирате за 14 дни в особено самостоятелен за това хотел, или да се върнете към страната на непрекъснато престояване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР