Екип експерти от Медицинския университет във Вирджиния (САЩ) е установил,

...
Екип експерти от Медицинския университет във Вирджиния (САЩ) е установил,
Коментари Харесай

Киселото мляко предотвратява психични разстройства

Екип специалисти от Медицинския университет във Вирджиния (САЩ) е открил, че  бактериите, съдържащи се във ферментиралите храни и киселото мляко , могат да предотвратят развиването на  психологични болести , в това число меланхолия и тревога. Откритията са оповестени в списание „ Brain, Behaviour, and Immunity “.

Известно е, че  разстройствата в чревната микрофлора , породени от болести, погрешно хранене или други аргументи, способстват за развиването на доста други заболявания. Основните провокации при работата с чревни бактерии са, че те са голям брой, тъй че е доста мъчно да се дефинира какво вършат съответните бактерии, както и взаимоотношението им с други микроорганизми.

В това изследване създателите са се фокусирали върху  лактобацилите . По-рано беше потвърдено, че тези бактерии могат да спрат депресията при лабораторни мишки. Сега експертите решили да открият точния механизъм на това събитие. За тази цел те разгледали два варианта лактобацили и шест други варианта бактерии. Оказало се, че лактобацилите от семейство Lactobaccillacea поддържат равнището на имунния посредник гама-интерферон, който контролира реакцията на организма към напрежението и оказва помощ за попречване на депресията.

Въз основа на тази информация учените желаят да разработят  нови способи за попречване и лекуване на депресията и други психологични разстройства , в които вземат участие лактобацили.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР