Екхарт Толе е един от най-известните съвременни учители и духовни

...
Екхарт Толе е един от най-известните съвременни учители и духовни
Коментари Харесай

Власт над другите е слабост, преоблечена като сила - 30 пробуждащи цитата от Екхарт Толе

Екхарт Толе е един от най-известните модерни учители и духовни водачи. Мотивационен оратир, публицист, основател на компания по духовно развитие той не принадлежи към съответна вяра или духовна традиция. Учението му внушава просто, само че проникновено обръщение с непреходната изясненост на античните духовни водачи: има път за превъзмогване на страданието и за разкриване на вътрешен мир.

 

Представяме ви 30 проникновени мисли, които стоят и в основата на неговото обучение.

***

1. Настоящия миг е най-ценното нещо, което съществува. " Хората не осъзнават, че в този момент е всичко, което съществува. Няма минало или бъдеще, с изключение на като спомен или очакване в мозъка. " "... предишното ви дава идентичност, а бъдещето заричане за избавление, на осъществяване без значение под каква форма. И двете са илюзии. " " Времето не е скъпо въобще, тъй като това е една заблуда. Това, което вие възприемате като скъпоценно не е времето, само че една точка, която е вън от времето: Сега. Това е в действителност скъпо. Колкото повече сте фокусирани върху време - минало и бъдеще - толкоз повече ще пропускате в този момент, най-ценното нещо, което съществува. " " Не позволявайте на един вманиачен свят, да ви каже, че триумфът е нещо друго с изключение на актуалният миг. " " Повечето хора в никакъв случай не са изцяло присъстващи в в този момент, тъй като подсъзнателно те ​​вярват, че идващия миг би трябвало да е по-голям от настоящия. Но по този начин вие пропускате целия си живот, който в никакъв случай не е в този момент. " " Веднага откакто почетете сегашния миг, всички несгоди и битки се разтварят, и животът стартира да тече с наслада и лекост. Когато действате от осъзнатостта на настоящия миг, каквото и да вършиме става пропито с възприятие за качество, грижа и обич - даже и най-простите дейности ".

2.  Където и да сте, бъдете там изцяло. " Където и да сте, бъдете там изцяло. Ако намерите вашето тук и в този момент нетърпимо и ви кара да сте нещастни, имате три благоприятни условия: премахнете себе си от обстановката, променете я, или я приемете изцяло. Ако желаете да поемете отговорност за живота си, би трябвало да изберете един от тези три разновидността, и би трябвало да изберете в този момент. Тогава приемете следствията ".

3.  Винаги казвайте " да " на сегашния миг. " Приемането наподобява на пасивно положение, само че в реалност то носи нещо напълно ново в този свят. Този мир, тази фина енергийна осцилация е съзнателна ". " Приемете - тогава действайте. Каквото съдържа сегашният миг, го приемете сякаш сте го избрали. Винаги работете с него, а не против него ". " Винаги казвайте " да " на сегашния миг. Какво би могло да бъде по-безсмислено, по-лудо, от това да се основава вътрешна опозиция към това, което към този момент е? Какво би могло да бъде по-лудо, от това да се противопоставите на самия живот, който е в този момент и постоянно е в в този момент? Предайте се на това, което е. Кажете " да " на живота - и вижте по какъв начин животът внезапно стартира да работи за вас, а не против вас ".

4.  Животът ще ви даде опитd, който е най-полезен за развиването на вашето схващане. " Животът ще ви даде какъвто опит е най-полезен за развиването на вашето схващане. Откъде знаеш, че това е опитът, който ни е нужен? Тъй като това е опита, който имате сега ".

5. Не приемайте живота толкоз насериозно. " Животът не е толкоз сериозен, колкото мозъка го прави да бъде ".

6. Любовта не се намира отвън вас. " Любовта е положение на Битието. Любовта не е отвън; тя е надълбоко вътре във вас. Вие в никакъв случай не можете да я загубите, и тя не може да си тръгне ".

7. Колкото повече се спирате на негативизма, толкоз по-обсебен от отрицателни неща ви става мозъкът. " Хората са склонни да живеят повече върху отрицателните неща, в сравнение с върху положителните неща. Така мозъка става захласнат с отрицателни неща, с наказание, виновност и тревога, създадени от мисли за бъдещето и по този начин нататък ".

8. Когато се оплаквате, вършиме себе си жертва. " Оплакванията постоянно са в противоречие с това, което е. Те постоянно носят неволен негативен заряд. Когато се оплаквате, вие превръщате себе си в жертва. Когато говорите, вие сте в силата си. Така че променете обстановката посредством предприемане на дейности или посредством говорене, в случай че е належащо или възможно; напуснете обстановката или я приемете. Всичко останало е полуда ".

9. Има един тънък баланс сред удостояване на предишното и изгубването в него. " Има един тънък баланс сред почитането на предишното и това да се загубите в него. Например, можете да приемате и да се учите от грешките, които сте създали, и по-късно преминете и се концентрирайте върху сегашното. Това се назовава да си простите ".

10. Освобождаването изисква мощ и доста кураж. " Понякога оставянето на нещата да вървят е акт на надалеч по-голяма власт, в сравнение с да се защитавате или да зависите ". " Някои промени наподобяват негативни на повърхността, само че скоро ще осъзнаете, че пространството се основава в живота ви за нещо ново, да се появи. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР