екари в Китай оперираха мъж, живял 26 години с нож

...
екари в Китай оперираха мъж, живял 26 години с нож
Коментари Харесай

Фермер живя 26 години с 10-метров нож в главата ВИДЕО

екари в Китай оперираха мъж, живял 26 години с нож в главата, оповестява The Daily Star.

76-годишният фермер споделил с медиците, че по време на грабеж крадци са забили 10-метровото хладно оръжие в главата му.

Тъй като острието се намирало прекомерно покрай жизненоважен орган, можело да бъде извадено единствено от висококвалифициран хирург. В родния град на китаеца никой не се наел да извърши комплицираната интервенция. В резултат на това се наложило да живее 26 години с острието в главата си, борейки болката с обезболяващи.



През 2012 година към комплицирания медицински случай интерес показали двама хирурзи. При направените проучвания било открито, че пациентът не вижда с дясното си око и има съвсем цялостна парализа на крайниците от лявата страна.



Лекарите отвели фермера в огромна болница в провинция Шандун. Операцията му била на два стадия, а за лекуването му отговарял голям екип от експерти, включително и офталмолог.



На 2 април в хода на 2-часова интервенция лекарите наред отстранили острието. Шест дни по-късно мъжът бил подложен на нова интервенция за разчистване на раната от замърсяване.



В момента пациентът се възвръща под лекарско наблюдаване и към този момент може да върви независимо. Лекарите споделят, че главоболието му е минало и е възвърнал зрението си.


„ Преди не можех да се дръзвам, да се прозявам или кашлям. Лекарите ми дадоха нов живот. Моят призрачен сън, траял повече от 20 години, най-сетне завърши “, споделя фермерът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР