ЕК вече няма да наблюдава или да докладва за Румъния

...
ЕК вече няма да наблюдава или да докладва за Румъния
Коментари Харесай

ЕК: Румъния напредва, докладите спират


" Европейска комисия към този момент няма да следи или да рапортува за Румъния в границите на МСП ", бе обявено през днешния ден. Страната е отбелязала прогрес и е изпълнила индикаторите, залегнали в механизма за съдействие и инспекция.

Румъния е изпълнила индикаторите, залегнали в механизма за съдействие и инспекция, заяви през днешния ден Европейската комисия. " Отсега нататък Комисията вече няма да следи или да рапортува за Румъния в границите на МСП, само че мониторингът ще продължи в границите на годишния цикъл в региона на върховенството на закона. Докладването ще бъде консолидирано в годишния отчет на Комисията по отношение на върховенството на закона, какъвто е казусът за всички страни членки. ".
Редакцията предлага
Според Европейска комисия напредъкът, реализиран от Румъния, е задоволителен за осъществяването на уговорките по МСП, поети все още на присъединението на страната към Европейски Съюз. " В оценката се взема поради и разрастващата се обстановка във връзка с върховенството на закона в Европейски Съюз, и по-специално цялостното присъединяване на Румъния в цикъла на докладване по отношение на върховенството на закона. "

МСП бе основан и при присъединението на България към Европейския съюз през 2007 година за наблюдаване на напредъка в региона на правосъдната промяна, корупцията и проведената престъпност, се показва още в прессъобщението на уеб страницата на Европейски Съюз. " В отчета по МСП от октомври 2019 се стигна до заключението, че България е изпълнила приемливо останалите рекомендации по МСП, че е постигнала задоволителен прогрес в осъществяването на уговорките си все още на присъединението си към Европейски Съюз и че процесът по покриването на всички индикатори може да бъде сполучливо завършен. Оттогава България към този момент не е обект на мониторинг или докладване по МСП и се следи в границите на годишния цикъл на върховенството на закона, и по-конкретно в годишния отчет на Комисията по отношение на върховенството на закона. "

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР