ЕК трябва да предложи да започне да купува газ. Когато

...
ЕК трябва да предложи да започне да купува газ. Когато
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Източните страни от ЕС да създадат съюз за купуване на газ


" Европейска комисия би трябвало да предложи да стартира да купува газ. Когато се купуват огромни количества, цените стават по-добри. Ние, купувайки по-малки количества, не можем да договаряме по-добри цени. Ако не всички желаят, може да стане отчасти. Предлагам да стане като самодейност на iзточните страни. Да се образува съюз и да купуват дружно газ. Има късмет лятото интерконекторът с Гърция да е подготвен ". Това съобщи за " Твоят ден " Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, енергиен специалист и народен представител от " Демократична България ".

За него нахлуването в Украйна е смахнат сюжет. " Имаме няколко разновидността при всяко едно развиване да имаме нужните количества газ. България единствено загуби от зависимостта си от един източник на природен газ, обвързван с Москва. Никой различен не е зависим на 80% от един снабдител ", показа Димитров. И посочи, че запасите на газ в Чирен са ниски.

" Това находище може да бъде с повишен потенциал. Лятото би трябвало да си запълним на най-много запасите ", смята специалистът. По думите му Европейски Съюз би трябвало да махне всички тарифни бариери за импорт на газ в ЕС - мита, квоти. " Това ще потисне инфлацията. Можем да го предложим на Европейска комисия. Друг метод е КЕВР да предложи да бъдат увеличени дълготрайните контракти в енергетиката ", акцентира Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР