ЕК смята за недостоверни всички опити на Русия да въвлече

...
ЕК смята за недостоверни всички опити на Русия да въвлече
Коментари Харесай

Замесена ли е България във взрива на Керченския мост?

ЕК счита за недостоверни всички опити на Русия да въвлече България в проблема с гърмежа на Кримския мост. Това стана ясно от позицията на представителя на комисията Петер Стано на брифинг през днешния ден.
Прочетете още
На въпрос на журналиста Момчил Инджов във връзка замесването на България в проблема, той сподели:

" Толкова доста неща излизат от Москва и от така наречен публични източници, които просто не заслужават никакъв коментар . Нека да припомня: Крим е Украйна. Керченският (Кримски) мост е противозаконна конструкция, която е издигната като връзка сред украинска и съветска територия без никакво позволение от законните украински управляващи. Няма никакъв метод да забележим или да разберем какво се е случило в събота, 8 октомври, на моста - какво е довело до гърмежа, какви са аргументите. Но  знаем каква е достоверността на всички изказвания от така наречен " следствия ", които се вършат в Русия. Не бих дал даже най-малък заем на доверие в това, което те настояват ", сподели Петер Стано, външнополитически представител на Европейска комисия.

Комисията осъжда бруталните офанзиви на Русия против Украйна, осъществени в утринните часове на 10 октомври, при които починаха минимум 10 души и бяха изумени голям брой цивилни цели.

" Тези офанзиви са безчовечен и страхливи. Те демонстрират единствено, че Русия залага на тактичност с безсистемно бомбардиране на цивилни хора. Това опонира на интернационалното филантропично право и съставлява военно закононарушение ", сподели Стано.

Европейски Съюз ще продължава да стои зад Украйна и да я подкрепя както политически, стопански и дипломатически, по този начин и с даване на военна поддръжка, сподели той.

Стано назова " подправени обвинявания " изказванията на режима в Беларус, че Украйна готвела офанзива против територията на страната, която интензивно сътрудничи на съветската войска в последните месеци.

" Това са изцяло неоснователни, нелепи обвинявания. Те са надълбоко неприемливи. Украйна е жертвата, а не агресорът . Напомняме на беларуския режим, че Украйна се намира под брутална противозаконна офанзива в нарушаване на хартата на Организация на обединените нации. Призоваваме го да се въздържа от каквото и да е замесване на Беларус в тези дейности и неотложно да спре да позволява територията на Беларус да се употребява като площадка за сходни удари с ракети и дронове ", сподели той.
За Европейска комисия дейностите на Москва и Минск от 10 октомври са образец за в допълнение ескалиране на войната, което към този момент визира и страните от района.
Разследващият публицист Григор Лилов също дефинира изказванията на Русия, че камионът с експлозивите, взривен на моста, е претрупан в България и е тръгнал от Бургас, като нелепи. " Рейс 35 на ферибота Бургас-Батуми (Грузия) е тръгнал на 7 октомври от Бургас и ще дойде в Батуми през днешния ден - на 10 октомври. По-рано през октомври е нямало други автобуси. Фериботът Варна-Батуми-Варна е отпътувал от Батуми на 3-ти и дошъл във Варна на 7-ми октомври. Заминава от Варна за Батуми на следващия ден, на 11-ти. Така че версиите на проруските медии и тролове у нас за подобен маршрут на камиона, който на сухопътна земя в добавка прави неуместни зигзаги из Кавказието, са цялостни и нескопосни неистини " написа Лилов. 
" Има ли естествен човек, който да повярва, че претрупан с гърмеж съветски камион може да се промуши по него?!?! В режим на наказания?! В режим на " вражеска на Русия територия " (Украйна). В условия на война там?!Краснодар е включен, тъй като това е районът, от който се потегля към Крим.Другият маршрут е с ферибот по вода и също толкоз неуместен.И товарът на камиона за подобен маршрут е неуместен финансово - опаковъчно фолио и найлон.Но за какво са посочени тези страни?Защото Русия води война с Грузия, настани войски в Армения (сега там отново се стреля), води война и анексира Северна Осетия. Затова " маршрутът " е подобен.Обвинени сме в тероризъм, с цел да се отговори и тук, у нас с това като за начало. За идната " спецоперация ".Дивотиите, които дрънкат в Кремъл, са предлог.Ясно защо - постоянно се нападна в най-слабото място на неприятеля. Най-слабото място в Европейски Съюз и НАТО е България. Затова Румъния не е упомената. Стотици пъти го показвам, през вчерашния ден още веднъж го показах в коментар под предходния пост - идващите сме!Ако елитите ни не бяха се продали на Русия и нямаше стотици хиляди с изтрити мозъчни гънки, в Кремъл нямаше да се занимават с тази глупости " гласи постът на журналиста.   Асен Генов пък написа:  За Камиона-бомба, взривил Кримския мост: Кремъл намесва България. Странно! Камионът-бомба е пристигнал в Крим от България през Грузия. Прелитайки над Турция. Очевидно, това е камион-амфибия: движи се по земя, вода или въздух.Иначе съществено:Напразно чаках от сутринта българските управляващи да опровергаят версията на Кремъл за въпросния камион-бомба и преполагаемата българска диря. Досега можеха да се оповестят данни за влизане и излизане от страната. А в случай че има данни, че е бил у нас - да посочат по кое време е влезнал и от къде и по кое време е напуснал страната. Дали е спирал и къде.Но държавното управление по този въпрос не споделя нищо. Тишината обгръща и терористичните офанзиви на Русия над цивилни обекти в Украйна от сутринта. Няма публична позиция. Дори македонският външен министър Буяр Османи изрично жигосах обстрела в час пик над цяла Украйна.А у нас нещо някъде се бави сред “Дондуков ” №2 и “Дондуков ” №1. В мрежата се популяризира и персоналната карта на водача на камиона Семен Хайденко, съпоставена с образеца на украински документ за идентичност в Уикипедия. Прави усещане, че подписът е еднакъв.      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР