ЕК ще продължи да работи с България за въвеждане на

...
ЕК ще продължи да работи с България за въвеждане на
Коментари Харесай

Домбровскис: ЕК ще продължи да работи с България за въвеждане на еврото

Европейска комисия ще продължи да работи с България за въвеждане на еврото . Благодаря на държавното управление за свършената работа. Знам, че пътят към въвеждането на еврото е дълъг и комплициран път, само че си заслужава. Това съобщи изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис по време на конференцията “България по пътя към еврото ”.
 
 конференция еврото БГНЕС
Домбровскис акцентира, че еврото е знак на непоклатимост . “За две десетилетия еврото е оказало голяма роля за стабилността на страните, които са го въвели ”, безапелационен е той. Той добави, че колкото повече страни се причисляват към еврозоната, толкоз по-голямо въздействие като валута има еврото.

“Знам, че не всеки в България е склонен да размени лв. с еврото ”, означи той. Домбровскис изясни, че всички страни, които желаят да се причислят към еврозоната, би трябвало да изпълнят критериите, да вземем за пример, като справяне с инфлацията, непоклатимост на валутния курс и други

Виждаме България като страна, която може да извърши тези критерии ”, уточни той.

Изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия благодари, че е поканен да приказва на конференцията и акцентира, че би трябвало да бъде спряна войната в Украйна. Той изясни, че от началото на войната Европейски Съюз дава финансова поддръжка на Украйна, даване на заслон на напусналите.

“ЕС остава обединена в поддръжката си за Украйна. Руската офанзива над Украйна е и офанзива против Европа. Тези комплицирани времена са тест за нашите демократични полезности ”, безапелационен е изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР