ЕК ще прави оценка на мобилния пакет и това е

...
ЕК ще прави оценка на мобилния пакет и това е
Коментари Харесай

Станишев: ЕК ще прави оценка на мобилния пакет и това е възможност

Европейска комисия ще прави оценка на мобилния пакет и това е опция. Това сподели президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Сергей Станишев в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по БНТ.

По мотив пакета „ Мобилност “ Станишев обърна внимание, че по този въпрос в България политически разлики нямаме. „ В предишния парламент всички български евродепутати работихме дружно против някои разпореждания от този пакет.

Не можем да кажем, че всичко там е зле. Има чисто протекционистки текстове, да вземем за пример това, че камионите би трябвало да се връщат наложително празни в България на четири седмици “, добави още Станишев. „ Сега Европейска комисия разгласи, че ще прави нова оценка на това.

Това е опция да отстоим. Част от тези разпореждания са чисто лобистки и протекционистки по отношение на България и с това не би трябвало да се помиряваме “, добави още Станишев.

Станишев разяснява и огромната картина в Европейски Съюз.

„ Европейките избори бяха огромен тест както в България, по този начин и в целия Европейски Съюз. Искам да ви напомня, че в случай че върнем лентата една година обратно прогнозите бяха стряскащи.

Имаше прогнози за това, че социалистите ще бъдат трето или четвърто по величина семейство, че ще имаме общо в целия Европейски Съюз към стотина евродепутати.

Преодоляхме тези прогнози с доста работа и с един доста коренен манифест за смяна. В момента в Екологичен потенциал без позицията на социалистите доста мъчно могат да се вземат решения. В Ек за жалост не се преборихме за ръководител на комисията, само че съветът потегли против демократичния принцип “, сподели още Станишев.

„ Имаше публични претенденти, те водеха надпреварата и всички партии уверяваха, че един от двамата ще бъде.

Нашият претендент имаше доста повече шансове в Екологичен потенциал да получи поддръжка, само че Съветът реши иначе и в този момент една от тематиките, която повдигаме е да има доста по-ясни правила и гаранции, че гласът на хората ще бъде чут, а не че просто министър-председателите ще се съберат зад затворени порти, ще вземат решение нещо срещу упованията и волята на жителите “, добави още президентът на ПЕС.

Според него в Европейски Съюз няма огромна коалиция, както е имало по-рано.

„ В момента всяко политическо семейство води своя политика. Ние загубихме борбата за най-важния пост, успяхме да устоим 9 комисари с доста мощни персонални качества и с доста значими портфейли.

Ще стартира от икономическата, обществената, външните, вътрешните работи и новата зелена договорка, която е доста значима. Това е стратегически план на Европейски Съюз, само че има доста подводни камъни “, добави още Сергей Станишев.

Според него като страна доста добре би трябвало да се готвим, да намерим нашето място и да го отстоим. „ Ние спечелихме борбите за политики.

За първи път от 16 години ръководителят на Европейска комисия пое доста ясни съответни задължения за европейския обществен дирек, който ние отстоявахме да се трансформира в проект за деяние “, добави още Станишев.

Според него това е триумф, само че социалистите няма безрезервно да поддържат комисията, а ще изискат работната й стратегия като държавно управление на Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР