ЕК разследва сделката на България с Турция за достъп до

...
ЕК разследва сделката на България с Турция за достъп до
Коментари Харесай

ЕК разследва България за сделката с доставки на газ през Турция

ЕК проверява договорката на България с Турция за достъп до газопровода на южната ни съседка. С него Генерална дирекция " Конкуренция " на Европейски Съюз желае от " Булгаргаз " обстоен лист с документи, свързани със съглашението за доставка с турския държавен оператор “.

Съмненията са за вероятни нарушавания на разпоредбите на Европейския съюз за конкуренцията, тъй като " Булгаргаз " може да се окаже единственото сдружение в Европейски Съюз, което има достъп до природен газ посредством турската инфраструктура.

бе подписана от служебното държавно управление на Гълъб Донев през януари тази година. Тя е за подписване на съглашение сред " Булгаргаз " и турската компания за приемане на достъп до терминалите за регазификация на полутечен природен газ и последващия му транспорт до България за интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2035 година

През юни Министерството на енергетиката стартира цялостна инспекция на целия развой, при който е подписан договорът сред " Булгаргаз " и " Боташ " за покупко-продажба на природен газ. 

В края на юни в  енергийният министър Румен Радев съобщи, че България не е ощетена и може да опита да промени съглашението за регазификация и доставка на полутечен газ. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР