ЕК разреши използването на насекоми в храните. Вече влезе в

...
ЕК разреши използването на насекоми в храните. Вече влезе в
Коментари Харесай

Брюксел разреши насекоми в храните

ЕК позволи потреблението на инсекти в храните. Вече влезе в действие нов европейски правилник, съгласно който може да се поставят в храните домашните щурци - замразени, сушени или на прахуляк, ларвите на брашнения бръмбар, пролетния скакалец, биволския червей.
Подадени са заявки за вписването на още осем типа инсекти като храни, които се считат за съвършен отговор на доста проблеми в хранително-вкусовата индустрия. Те ще могат да се употребяват в производството на самун, бисквити, крекери, паста, заместители на месо и мляко. Според Европейска комисия те са безвредни.
" Във време, когато човечеството е подложено на ужасни операции, усърдни и все по-агресивни, с цел да се възстановява потреблението в човешката храна на инсекти и ларви, считаме за безусловно належащо и извънредно незабавно регламентирането на възбраната за консумация на инсекти и червеи като независими храни и хранителни съставки. Чрез това предложение поддържаме възбраната на производството, вноса, рекламирането и продажбата им, надлежно възбрана на достъпа до финансиране за изследвания за въвеждането на буболечките в човешката храна ", се показва в известие на националистическата и антисистемна партия Алианс за единение на румънците, станала известна със серия прояви против носенето на маски и имунизацията в разгара на пандемията от КОВИД-19.
" Като се има поради, че преди две десетилетия Европейска комисия стигна до такава степен да мери извивката на краставиците и чеповете на морковите на единния пазар, за което по-късно изиска опрощение от европейските жители, информацията за насекомите наподобява занимателна и нищо повече ", разясняват медиите в северната ни съседка.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР