ЕК препоръчва да не се предоставя финансова подкрепа на дружества,

...
ЕК препоръчва да не се предоставя финансова подкрепа на дружества,
Коментари Харесай

Много лоша новина за корумпираните политици. ЕС спира европарите за компании с офшорни връзки

ЕК предлага да не се дава финансова поддръжка на сдружения, които имат връзки с офшорните зони. Препоръката се насочва към държаните членки и е във връзка със списъка на Европейски Съюз за юрисдикциите, неоказващи подпомагане за данъчни цели, съобщи нюз.бг.

Такава рекомендация за ограничавания следва да се ползва и за сдружения, които са били наказани за тежки финансови закононарушения, като финансови измами, корупция, неплащане на данъчни и социалноосигурителни отговорности.

Целта на днешната рекомендация е да се дават насоки на страните членки за това по какъв начин да бъдат избрани изискванията за финансова поддръжка, които предотвратяват злоупотребата с обществени средства, и за подсилване на гаранциите срещу данъчни злоупотреби в целия Европейски Съюз, в сходство със законодателството на Европейски Съюз. Като координират рестриктивните мерки за финансова поддръжка, страните членки ще предотвратят също появяването на несъответствия и нарушения в границите на единния пазар ", се показва в рекомендацията на Европейска комисия.

Държавите членки следва да осведомят Комисията за ограниченията, които ще вкарат, с цел да се съобразят с днешната рекомендация, в сходство с правилата на Европейски Съюз за положително ръководство.

В невиждана обстановка, при която големи суми държавна помощ се дават на предприятията в подтекста на пандемията от ковид, е неприемливо сдружения, получаващи обществена поддръжка, да вземат участие в практики за отбягване на налози, включващи данъчни убежища, съгласно изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестегер.

Това би представлявало корист с националните бюджети и бюджета на Европейски Съюз в ущърб на данъкоплатците и системите за обществена сигурност. Затова и с тази рекомендация се цели точно явлението компании с офшорни сметки, да се употребяват от държавна поддръжка.

Припомняме, че тази заран канцлерът на Германия Ангела Меркел предизвести, че не е ясно дали евролидерите ще реализиран споразумение за 750-те милиарда евро фонд за възобновяване на стопанската система от пандемията. 

В коментар Паоло Джентилони, комисар по въпросите на стопанската система, декларира, че тези, които съзнателно заобикалят данъчните правила или правят незаконна активност, не следва да възползват и от системите, които се пробват да заобиколят. " Трябва да пазиме нашите обществени средства, с цел да могат те фактически да поддържат честните данъкоплатци в целия Европейски Съюз. "

Целта на днешната рекомендация е да се даде на страните членки модел, съгласуван със законодателството на Европейски Съюз, за това по какъв начин да бъде предотвратено потреблението на обществена поддръжка за схеми за данъчни измами, отклоняване от данъчно облагане, отбягване на налози, изпиране на пари и финансиране на тероризма. Комисията им предлага да бъдат включени определен брой условия, с които да обвържат отпущането на финансова помощ, както е подготвена да разиска с страните членки техните съответни проекти.

Европейска комисия чака и информация от страните за ограниченията, които ще бъдат въведени.

Освен това Комисията предлага да бъдат предвидени изключения от тези ограничавания, но строги, и тези изключения да плануват, че съответните сдружения заплащат подобаващ налог най-малко в една от страните членки за последните три години или в случай че фактически развива стопанска активност в страна от листата.

На страните членки се предлага да вкарат и подходящи наказания, в това число за даване на погрешна или неточна информация.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР