ЕК предлага до април догодина държавите в ЕС да съобщят

...
ЕК предлага до април догодина държавите в ЕС да съобщят
Коментари Харесай

Минаваме към лятно или зимно часово време през октомври 2019 г.

ЕК предлага до април следващата година страните в Европейски Съюз да оповестят дали желаят да останат „ вечно " в лятното, или в зимното часово време. Ако Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент поддържат предлагането, през октомври 2019 година часовниците в Общността ще бъдат сверени за финален път.
Юнкер: Смяната на часовото време би трябвало да се отстрани Държавите членки да решат сами кое часово време ще ползват, уточни ръководителят на Европейска комисия
Възможно е по този метод Белгия и Холандия да вземем за пример да бъдат отсега нататък в друга часова зона.

Засега в северозападната част на Европа доминират мненията за прекосяване към астрономическото време, до момента в който в югоизточната част на континента се избира лятното часово време. Независимо какво време изберат, страните от Европейски Съюз се планува да не трансформират повече часа след есента следващата година.
Снимка: iStock
Кравите не схващат за какво би трябвало да се хранят с час по-късно или по-рано при промяната на часовника, съобщи еврокомисарят по превоза Виолета Булц при представянето на предлагането на Европейската комисия за преустановяване на прекосяването от астрономическо към лятно часово време.

По нейните думи въвеждането на лятното часово време преди век е било обвързвано с нуждата от икономисване на енергоресурси, които вместо за бита, да бъдат употребявани за военни дейности. След двете международни войни икономисване на сила се е наложило още веднъж около петролната рецесия от 70-те години на предишния век. Според Европейска комисия всички тези аргументи през днешния ден са отпаднали, по тази причина не е належащо повече превъртането на часовника, показва Българска телеграфна агенция.

Булц не можа да отговори на въпрос дали има калкулации какви средства и старания ще изисква анулацията на превъртането на часовника. Еврокомисарят означи, че Китай, Турция и Русия към този момент са прекратили превъртането на часовника.

Европейска комисия регистрира, че през днешния ден в към 60 страни по света се прави промяна на часовото време. В Европейски Съюз има три общоприети часови зони - западноевропейско време (Ирландия, Англия, Португалия), централноевропейско време (17 държави) и източноевропейско време (България, Гърция, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Румъния и Финландия).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР