ЕК поредица от нови мерки за борба с пандемията от

...
ЕК поредица от нови мерки за борба с пандемията от
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен: Пригответе се за по-лоши данни за коронавирус в ЕС следващите седмици

ЕК поредност от нови ограничения за битка с пандемията от в Европейския съюз, като съобщи, че новият скок на инфекциите на континента е " обезпокоителен ", оповестява Ройтерс.
Тъй като Европа още веднъж се трансформира в международния епицентър на пандемията, изпълнителната власт на Европейски Съюз прикани 27-те държавни управления от единния блок да подхващат повече и по-координирани дейности против ковид.
" Отпускането на прилаганите ограничения през летните месеци не постоянно беше съпроводено от стъпки за създаване на задоволителен потенциал за реагиране “, предизвести Комисията в изказване като част от формалното си предложение до държавните управления на Европейски Съюз за предприемане на дейности.
За да се наблюдава по-добре разпространяването на инфекциите, Европейска комисия съобщи, че държавните управления от Европейски Съюз би трябвало да координират своите тактики за тестване и да употребяват по-широко бързи проби за антиген, макар че световното предложение на тези комплекти в този момент наподобява лимитирано.
Комисията предизвести, че " " изисква бързо деяние.
 Европейски Съюз заделя 100 млн. евро за бързи проби за COVID-19 Европейски Съюз заделя 100 млн. евро за бързи проби за COVID-19
Брюксел е отделил 100 милиона евро за за бързи проби за ковид на фона на втората вълна от епидемията на COVID-19. Съответното о...
Миналата седмица ръководителят на Европейска комисия съобщи, че Комисията ще насочи 100 милиона евро за закупуване на до 22 милиона антигенни теста, с цел да отговори на " непосредствените потребности " на страните от Европейски Съюз. Сега Европейска комисия упорства страните да купуват повече сходни проби посредством взаимна скица за публични поръчки.
Комисията също по този начин съобщи, че страните би трябвало да имат общи условия за тестване на пътуващите, в това число проби при идване, в случай че тестванията не са били налични в страната на тръгване. Тя прикани за координирани правила за карантиниране.
За да се избегнат рисковете от нов дефицит на здравно съоръжение, което беше реалност при започване на пандемията напролет, Комисията уточни, че е стартирала взаимна поръчка за съоръжение, належащо за имунизиране на хората, като спринцовки и дезинфектанти.
Тя също по този начин удължи до април краткотрайното прекъсване на митата и налога върху продажбите при импорт на здравно съоръжение. Страните от Европейски Съюз ще могат да освободят тестовите комплекти и ваксини за Covid-19 от налога върху продажбите, сподели още Комисията.
Европейска комисия също по този начин повтори апела си към европейските държавни управления да разработят бързо тактики за имунизация, тъй че най-уязвимите хора да могат бързо да получат достъп до имунизациите против Covid-19, в случай че и по кое време те бъдат налични и ефикасни.
 Урсула фон дер Лайен се самоизолира Урсула фон дер Лайен се самоизолира
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че неотложно остава под карантина след позитивен тест за коронавиру...
Фон дер Лайен: Пригответе се за по-високи данни за ковид в Европейски Съюз през идващите две-три седмици
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи изказване, в което показа загрижеността си, че въз основа на епидемиологичните данни се чака случаите, свързани с Covid-19, да " набъбнат още през идващите две до три седмици ".
Фон дер Лайен призна " умората " на хората и изрази своята благодарност за техните жертви, само че сподели, че " не можем да отслаби нашата отбрана в този момент ". В тази посока тя предложи на обществеността да заобикаля " 3 C " - тълпи (crowds), близки контакти (close contacts) и затворени пространства (closed spaces) с неприятна вентилация.
" Коронавирусът тества всички нас. Но като работим дружно, координираме дейностите си и поемаме отговорност на всички равнища, можем да получим надзор над него, да защитим здравето на всички и последователно да върнем обществото и стопанската система си към естественото ", заключи тя.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР