ЕК одобри изменението на държавна помощ Помощ в подкрепа на

...
ЕК одобри изменението на държавна помощ Помощ в подкрепа на
Коментари Харесай

ЕК одобри изменение на държавната помощ за преодоляване на последиците от войната

ЕК утвърди изменението на държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “, с което България може да приложи оптимално допустимия предел за стопанство в първичното селскостопанско произвеждане. Това стана допустимо откакто при започване на предходната седмица (07.11.22 г.) Министерството на земеделието изпрати искане за нотификация за изменение на схемата, откакто в края на октомври Европейска комисия разгласява Съобщение за изменение на Временна рамка.

 

С него бе увеличена оптималната сума, която едно дружество с активност в първичното произвеждане на селскостопански артикули може да получи на 250 хиляди евро. До този миг тя възлизаше на 62 хиляди евро.

Държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ бе утвърдена от Европейска комисия на 16.08.22 година със период на използване до края на 2022 година Схемата беше създадена при съблюдаване на разпоредбите на Временната рамка за ограничения за държавна помощ при рецесии в поддръжка на стопанската система след експанзията на Русия против Украйна. В интервала 01-16.09.2022 година бяха признати над 37 хиляди заявки за подкрепяне. Сумите, получени от някои аграрни стопани, бяха редуцирани до тавана в утвърдената скица за подкрепяне – 62 хиляди евро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР