ЕК е готова да продължи преговорите с Обединеното кралство за

...
ЕК е готова да продължи преговорите с Обединеното кралство за
Коментари Харесай

Напрежението расте: ЕК отговори за Брекзит без сделка

Европейска комисия е подготвена да продължи договарянията с Обединеното кралство за Brexit. Колкото по-рано страната показа своите съответни оферти, толкоз по-вероятно е да има проведено отдръпване на страната от съюза на 31 октомври тази година, съобщи представителят на Европейска комисия Мина Андреева.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Първоначалната дата на Brexit беше отсрочена заради обстоятелството, че английският парламент три пъти отхвърли съглашението за изискванията на "развод ".

Край! Кралицата утвърди проекта на Борис Джонсън и...

„ Колкото по-рано (Великобритания показа своите предложения), толкоз по-добре, тъй като работното ни съмнение е, че Brexit би трябвало да се състои на 31 октомври и това би трябвало да се случи със договорка (със съглашение, утвърдено от Англия и Европейския парламент). Това е пожеланият от нас сюжет. И с цел да се случи това, несъмнено, колкото по-бързо забележим работно предложение, толкоз по-добре ", сподели Андреева.

„ Ще участваме в договарянията с Обединеното кралство градивно във всички съответни оферти, с които те могат да излязат и които са съвместими със съглашението “, сподели още Андреева.

Ден преди този момент ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер организира телефонен диалог с английския министър председател Борис Джонсън. Юнкер означи въпроса за ирландската граница, като акцентира, че Европейски Съюз ще продължи да бъде доста деликатен към ползите на Ирландия да остане в Съюза.

Днес в Брюксел се организират механически съвещания на съветника на Джонсън Дейвид Фрост с представители на Европейската комисия, която в Европейски Съюз е виновна за развиването на изискванията за Brexit.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР