ЕК даде съвет на страната ни относно енергийната зависимост. България

...
ЕК даде съвет на страната ни относно енергийната зависимост. България
Коментари Харесай

ЕК иска България да намали цялостната си зависимост от изкопаеми горива и техния внос

ЕК даде съвет на страната ни по отношение на енергийната взаимозависимост. България да понижи цялостната си взаимозависимост от изкопаеми горива и техния импорт като форсира развиването на сила от възобновими източници - тази рекомендация се съдържа в оповестения през днешния ден пролетен пакет на Европейския учебен срок, оповестява кореспондентът на

В документа се добавя, че това може да стане като страната ни диверсифицира доставките си на синьо гориво и усили интерконекторите със прилежащите страни за тази цел.

Също по този начин се предлага България да усили енергийната успеваемост в промишлеността и в частния и публичен сграден фонд, както и да предизвиква устойчиви решения при централното отопление. За следващата година България би трябвало да подсигурява, че растежът на обществените разноски е в сходство с цялостната бюджетна политика, като се има поради продължаващата краткотрайна и целева поддръжка за най-уязвимите от повишаването на силата семейства и компании, а и за бежанците от Украйна.

Страната ни също по този начин би трябвало да усили обществените вложения за зелен и цифров преход и за енергийна сигурност, в това число като употребява Механизма за възобновяване и развиване, проекта RepowerEU за енергийна самостоятелност и други европейски фондове.

След 2023 година България би трябвало да следва данъчна политика, ориентирана към постигането на рационално средносрочно положение на бюджета.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР