ежко болният руски опозиционен лидер Алексей Навални е отлетял от

...
ежко болният руски опозиционен лидер Алексей Навални е отлетял от
Коментари Харесай

Алексей Навални отлетя за Германия

ежко болният съветски опозиционен водач Алексей Навални е отлетял от Сибир за Германия, с цел да се лекува, заяви Би Би Си (). Навални изпадна в кома, откакто пи чай, за който се допуска, че е токсичен.

Лекарите, лекуващи го в болничното заведение в Омск настояха в петък, че опозиционният водач е прекомерно болен, с цел да се мести. По-късно обаче споделиха, че положението му е задоволително устойчиво за полета.

Съпругата му Юлия пътува с него .

Медицински евакуационен аероплан, заплатен от немска неправителствена организация, ще бъде лекуван в болница Шарите в Берлин. „ Самолетът с Алексей отпътува за Берлин”, написа представителят му Кира Ярмиш в обществената мрежа Туитър. „ Огромно благодаря на всички за поддръжката им. Битката за живота и здравето на Алексей занапред започва”, добави тя.



Алексей Навални се е почувствал зле в четвъртък по време на полет от Томск до Москва, а самолетът му е направил наложително кацане в Омск. Снимки в обществените мрежи демонстрираха Навални, който пие чай на летището в Томск преди полета. Неговият екип подозира, че отровна субстанция е сипана в чаят му.
 Транспортират Алексей Навални от болничното заведение в Омск до летището
Притеснителни фрагменти от самолета, с който е летял Навални, демонстрираха по какъв начин той вие в мъка. Един от пасажерите Павел Лебедев съобщи, че е чул по какъв начин деятелят „ крещял от болка”.

Кой е Алексей Навални?

Навални направи име като изобличи публично корупция по високите етажи на властта в Русия и назова партията на президента Путин „ партия на мошеници и крадци”. Той няколко пъти е лежал в пандиза.

През 2011 година беше задържан и хвърлен в пандиза за 15 дни след митинги против хипотетично подправяне на резултатите от парламентарните избори от партията Обединена Русия на Владимир Путин.

Навални беше затворен за малко и през 2013 година по обвинявания в заграбване, само че отхвърли присъдата и я дефинира като политическа.

Направи опит да се кандидатира в президентските избори през 2018 година, само че му беше неразрешено, поради предходни обвинявания по дело за машинация, за което съобщи още веднъж, че е политически стимулирано.

През юли 2019 година пък беше в пандиза за 30 дни, откакто прикани за провеждането на нерегламентирани митинги. Докато беше в пандиза той се разболя и лекарите му сложиха диагноза „ контактен дерматит”. Навални обаче сподели, че в никакъв случай не е имал остри алергични реакции, а персоналният му доктор допусна, че може да е бил изложен на „ някакъв отровен агент”. Самият Навални също сподели, че счита, че може да е токсичен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР