Ежегодно се провежда информационна кампания относно симптомите и лечението на

...
Ежегодно се провежда информационна кампания относно симптомите и лечението на
Коментари Харесай

Какво знаем за инсулта и каква е превенцията- отговарят специалистите

Ежегодно се организира осведомителна акция по отношение на признаците и лекуването на инсулта, а на 29 октомври се отбелязва Международният ден за битка с инсулта. Хората, ангажирани значимата информация да стигне до повече жители, са екип от МУ-Варна, дружно с невролози и експерти по публично здраве-проф. доктор Силва Андонова, доктор Михаел Цалта- Младенов, доктор Димитринка Росенова, доцент доктор Клара Докова, доцент Наталия Ушева и гл. ас. Вержиния Атанасова.

От изключителна значимост е разпознаването на признаците на инсулта и предприемането на бързи дейности, които да предотвратят тежка инвалидизация и спасят живота на потърпевшия. При инсулт „ времето е мозък “ и всяка минута е скъпа. Това написа в обществената мрежа и доктор Михаел Цалта- Младенов, един от експертите, ангажирани в битката против инсултите.
На страницата си във Facebook медикът е постнал и анкета за осведоменост за инсулта: https://forms.gle/tuXyp6V22uJ412bY9
След попълване на въпросника всеки ще получи опция да смъкна безплатното приложение StrokeRiskometer на български език и да го употребява или го покажете на собствен непосредствен. Чрез приложението жителите ще имат спомагателна информация за рисковите фактори за инсулта, ще могат да оценят своя риск. Ще получат рекомендации за това по какъв начин да го понижат и да го управляват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР