Ежегодно Денят на железничаря се отбелязва през първата неделя на

...
Ежегодно Денят на железничаря се отбелязва през първата неделя на
Коментари Харесай

Днес се отбелязва Денят на железничаря

Ежегодно Денят на железничаря се отбелязва през първата неделя на август . Традиционно той се празнува от средата на предишния век . Денят, в който железопътните служащи у нас означават празника си, не е определен инцидентно и той е обвързван с историческия факт , че при започване на август през далечната 1888 година железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за интернационалните транспорти, като в същото време страната изплаща и линията Русе-Варна и започва употребата й. Така се учредяват „ Българските Държавни Железници “ /БДЖ/.

Историята на българската железница е богата на достижения , провокации и сложни моменти , само че тя най-много е богата с хора , които са отдавали най-хубавото от себе си за развиването на железопътния превоз, означават от пресцентъра на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД. Днешните български държавни железници помнят с благодарност всички знайни и незнайни железопътни служащи, които със своя принос са дали подтик на железницата да върви напред .

И през днешния ден има образци за чудесно осъществяване на служебния дълг и почтено отстояване на престижа на железничарската специалност. От началото на година до момента за проявен висок професионализъм, зоркост и навременни дейности са наградени редица локомотивни машинисти, служащи по ремонта в локомотивните депа, чиновници на транспортни бригади в пътнически влакове и чиновници по употреба на товарните транспорти.

Управленският екип на БДЖ благодари на всички някогашни и сегашни чиновници от сдруженията в системата за всеотдайността и професионализма при извършване на служебните им отговорности, за решителността при оправянето с провокациите и готовността за работа в интерес на обществото – качества, които са за образец и вършат почтена за почитание железничарската специалност.

Независимо от компликациите и проблемите всеки заслужен железничар е отдал своят персонален принос и старания за развиването на железницата като благонадежден, комфортен и екологичен превоз на пасажери и товари.

Във връзка с празника управлението на БДЖ сервира благопожеланията си към всички български железничари за здраве, професионална задоволеност и персонално благополучие. През 2023 година, когато цяла Европа поддържа железопътния превоз и се дава ясна поръчка за бъдещото развиване като най-екологичен, имаме увереността, че и отсега нататък ще продължи взаимната работа за възстановяване на качеството на предоставяните услуги и модернизирането на железопътния превоз у нас, заключват от холдинга.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР