Ежедневно в най-различни медии, д-р Кунчев, дава изчерпателна информация за

...
Ежедневно в най-различни медии, д-р Кунчев, дава изчерпателна информация за
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Предприели сме всякакви мерки за ограничаване на разпространението на грипа

Ежедневно в най-различни медии, доктор Кунчев, дава изчерпателна информация за грипната зараза в страната. Предприели сме всевъзможни ограничения за ограничение на разпространяването на заболяването. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в здравната комисия на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той разяснява грипната зараза в страната и ограниченията, които се подхващат. „ Тази година са импортирани повече ваксини, в сравнение с предходната година. Допълнителни 40 000 противогрипни ваксини са импортирани през предходната седмица “, акцентира Ананиев.

От думите му стана ясно, че такива ваксини се слагат на възрастните хора, които са в рискова група. Здравният министър сподели, че стойностите на заболеваемостта, след които се афишира грипна зараза са 204 души на 10 000.

„ Където тези равнища са реализирани, е оповестена грипна зараза “, увери той.

Във връзка с построяването на новата детска болница, министърът сподели: "Така или другояче най-късно до края на април ние ще сме оповестили публичната поръчка и в случай че всичко е наред и няма обжалване на процедурата, в края на лятото или началото на есента ще стартира процедурата по строителство на детската болница. Тя ще бъде сложна, в която влизат всички детски специалности ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР