Ежедневно работим по кадрови въпроси. От днес Столичната дирекция на

...
Ежедневно работим по кадрови въпроси. От днес Столичната дирекция на
Коментари Харесай

И шефът на СДВР е сменен

" Ежедневно работим по кадрови въпроси. От през днешния ден Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) има нов началник, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

За промяната на Георги Хаджиев той осведоми пред публицисти в Пловдив, където дойде поради интервенция против корумпирани служители на реда в 3-то РПУ.

" Не мога да приема, че началник, който е гледал умерено по какъв начин пребиват младежи, протестиращи в центъра на София, и то под прозорците на Министерски съвет, можем да останем равнодушни. Трябва да изкореним това. Надявам се, че стилът на работа на тези чиновници би трябвало да се промени. В закона ясно е написано какви са пълномощията. Но в него не написа, че би трябвало да се пребиват деца. Докато съм министър – ще бъда праволинеен. От през днешния ден има намалени шефове на регионални дирекции и в страната”, сподели още Рашков.

По мотив началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск, Рашков уточни, че съгласно него не е редно ръководителите на значими ведомства в страната да си вземат отмора.

„ Премиерът ги предложения на среща, само че те изпратиха свои заместници. Поканата се повтори – не мога да кажа по кое време ще се случи срещата, след което ще се вземат законови ограничения против високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност”, безапелационен е министърът.

Служебният вътрешен министър изрично отхвърли спекулациите, че прави чистка. „ Чистка значи, когато идва като министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е повикал всички районни шефове в София, им е разпоредил всеки да си подаде оставката, а той да реши кои да одобри и кои да откаже. Избрал си е комфортни хора, всички останали е освободил до един”, описа Рашков.

До момента той освободил двама души на пенсионна възраст. Създал е особено звено, което да е с нужната щатна обезпеченост.

" За чистка и дума не може да става. Тези, които са позволили нарушавания, ще бъдат поканени да изоставен ", сподели още Бойко Рашков.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/482172319768871
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР