Ежедневно наркозависими мъже се инжектират венозно в центъра на Пловдив.

...
Ежедневно наркозависими мъже се инжектират венозно в центъра на Пловдив.
Коментари Харесай

Наркомани се боцкат ежедневно в центъра на Пловдив – на метри от ясла и спирка /снимка/

Ежедневно наркозависими мъже се инжектират венозно в центъра на Пловдив. За това алармираха пловдивчани, след обява за млада жена, на която мъж прилагаше доза в двора на учебно заведение „ Душо Хаджидеков “.



Наркозависимите са завладяли дребното паркче до автобусната спирка на Сточна гара.
„ Ежедневно ги виждаме да се боцкат. Част от тях взимат метадон от клиниката на ул. „ Богомил “. Пресичат и употребяват парка да се инжектират. Други пък си купуват субстанции и сме ги виждали в миг на договорка “, показва гражданин на кооперация в региона.
Хората неведнъж са звъняли на полицията, само че при инспекция са намирани хора с метадон, който се отпуска по стратегия за наркозависими.
Припомняме, че мъж умря на скамейка в същия парк напролет тази година.
Докато при едни изходът е летален, други не престават да се тровят пред очите на деца и възрастни. По думите на хората сигурно не става дума единствено за метадон. Те са безапелационни, че са виждали продажба и инжектиране на хероин, както и дишане на лепило.
Това прави хората по пейките не просто несъответстващи, само че и излага на риск преминаващите в зоната. На метри от парка се намира с изключение на спирката за рейсове, Пловдивският университет, детска ясла и учебни заведения.
Проверка на TrafficNews обаче демонстрира, че съгласно Регистър на позволения за реализиране на стратегии за лекуване с опиеви агонисти и агонисти-антагонисти на лица, подвластни към опиоиди, който е настоящ към 16 декември 2022 година, няма непосредствен кабинет с лиценз за предложение на метадон на наркозавидими.
Хората от региона обаче са безапелационни, че даже да става дума за метадон, е неприемливо децата им да стават очевидци на хора, които се инжектират на метри от тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР