Ежедневно кучета нападат хора, за едни случаи знаем, за други

...
Ежедневно кучета нападат хора, за едни случаи знаем, за други
Коментари Харесай

Фрогоко: Институциите безсилни пред нападенията на кучета

Ежедневно кучета атакуват хора, за едни случаи знаем, за други не. И през днешния ден стара жена бе нахапана от питбул и лекари се борят за живота й. И в случай че я спасят какво – още веднъж опасност, боязън и смут.
Ако казусът не доближи до медиите, няма отговорни и смъртната опасност остава. Нито полиция, нито кмет, нито организации съумяват да се оправят с нея.

Месец преди свирепите кучета от породата Кане Корсо да разпокъсат 39-годишния мъж в софийското село Владо Тричков, петнадесетина четириноги, оставени от стопанина им без надзор, атакуват 20-годишна студентка. Това се случва сред пернишките села Егълница и Калище. Момичето като по знамение оцелява макар множеството рани, за които има издадена здравна експертиза. Кметът на с. Егълница е осведомен със случая, полицията също. Собственикът на кучетата е предизвестен да вземе ограничения, с цел да не се повтори случаят, само че към този момент месец той нищо не е направил за сигурността на хората.

„ Без кола и оръжие на края на Егълница не може да се върви. Кучетата незабавно атакуват. Стопанинът им ги развъжда и техният брой към този момент е 15. Правени са му забележки да ги прибере от улицата, само че нищо”, споделя майката на потърпевшото момиче.

Вероятно притежателят на кучетата, с цел да се погрижи за тях, би трябвало да има жертви. Може би единствено по този начин ще бъде заставен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР