Ежедневно чуваме за различни начини за пробиване в смартфони, компютри

...
Ежедневно чуваме за различни начини за пробиване в смартфони, компютри
Коментари Харесай

Възможно ли е да отключим Tesla или iPhone с лазер

Ежедневно чуваме за разнообразни способи за продупчване в смарт телефони, компютри и така нататък, само че множеството от тях звучат като способи, които единствено някои умел хакер би могъл да приложи.

Учени от университета в Мичиган, Съединени американски щати, обаче оповестиха през вчерашния ден, че са основали лазер, с който могат да обхванат в най-различни устройства, манипулирайки виртуалните асистенти, с които работят те.

И тук не приказваме единствено за Siri, Гугъл Assistant и Alexa, a евентуално за голям брой джаджи, работещи с по-изискани софтуерни системи, като включително влизат даже колите на Tesla.

Тайната зад специфичния лазер е, че светлината му може да служи като звуков поток и да заблуди микрофоните в някои системи.
 Снимка 451168

Насочвайки светлината към диафрагмата на микрофона, учените могат да предадат указания като че ли го прави човек и по този метод да накарат системите в дадена джаджа да създадат каквото им кажат. И то от огромно разстояние.

Така напълно незабележимо лазерът може да проникне в джаджи като Amazon Echo, Гугъл Home и даже iPhone и да извлече данни, да подреди заплащания и какво ли още не.
 Samsung Galaxy S10, Galaxy Note 10 и какъв брой елементарно е да отключиш телефоните
Колко елементарно е да отключиш Samsung Galaxy S10 и Note 10

От Samsung дават обещание, че скоро ще отстранят казуса

Засега изобретението е тествано с артикули на Apple, Tesla, Ford, Amazon и Гугъл, като всяка компания е получила подробен отчет с резултатите от пробивите в системите им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР