Ежедневните бойни загуби на Украйна са около 60-100 убити и

...
Ежедневните бойни загуби на Украйна са около 60-100 убити и
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ежедневно губи 60-100 убити военни и около 500 ранени

Ежедневните бойни загуби на Украйна са към 60-100 убити и към 500 ранени бойци.

Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски в изявление, оповестено във вторник от телевизионния канал Newsmax, оповестява ТАСС.

„ Ситуацията на Изток е доста сложна. Всеки ден губим сред 60 и 100 убити бойци и към 500 ранени в борба “, сподели той. Интервюто на президента на Украйна, който приказва на украински, беше излъчено на британски език.

Според Зеленски украинците в източната част на страната „ удържат отбранителния периметър “, а в региона на Харков „ контраатакуват и упражняват напън “. Зеленски сподели още, че Украйна не има намерение да отстъпи своите територии, само че компликациите, свързани с тях, могат да бъдат разисквани.

" Ние не сме подготвени да отстъпим нито една от нашите територии, тъй като това е нашата самостоятелност, нашият суверенитет. Но има избрани компликации, елементи с някои територии. Тези компликации могат да се разискват ", сподели той. Зеленски добави, че „ такива полемики са нужни, с цел да стартираме разрешаването на тези компликации и провокации по дипломатически канали, в противоположен случай нищо няма да се получи ".

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР