Ежедневната смъртност от Covid в Европа се е увеличила с

...
Ежедневната смъртност от Covid в Европа се е увеличила с
Коментари Харесай

Коронавирус: 40% увеличение на ежедневните смъртни случаи в Европа

Ежедневната смъртност от Covid в Европа се е нараснала с близо 40% спрямо миналата седмица, заяви Световната здравна организация (СЗО) пред БиБиСи.

Говорителят на СЗО доктор Маргарет Харис съобщи, че Франция, Испания, Обединеното кралство, Холандия и Русия съставляват множеството случаи , които са се нараснали с една трета.

" Притеснението... е, че отделенията за интензивно лекуване в лечебните заведения в този момент стартират да се пълнят с доста заболели хора ", предизвести тя. По-рано Русия направи носенето на маски за лице наложително на всички места с доста хора.

Във вторник Русия регистрира 320 смъртни случая от вируса за ден . В понеделник броят на новите инфекции доближи рекордните 17 347 за 24 часа. Страната има четвъртия максимален брой случаи на Covid-19 в света след Съединени американски щати, Индия и Бразилия.

Д-р Харис сподели: " В целия европейски район следим интензивно и в действителност обезпокоително нарастване на инфектирани и смъртност ". Тя добави, че ежедневните случаи са нарастнали с една трета спрямо миналата седмица, до момента в който ежедневните смъртни случаи са се нараснали с " близо 40% ".
 Починалите от ковид във Англия надвишиха 61 000
Починалите от ковид във Англия надвишиха 61 000

Трите статистически организации в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия са записали

" Въпреки по-доброто ръководство на болничния потенциал, лечебните заведения в няколко страни се пълнят бързо ", предизвести тя. Ефективността на новите ограничавания, наложени в редица европейски страни, може да бъде оценена единствено след две седмици заради " изоставането ". " Ще забележим намаляването на случаите, само че вие не го виждате за една нощ ", сподели говорителката на СЗО.

Попитана дали втората вълна ще бъде по-лоша от първата, тя отговори: " Ще забележим друг тип връх . Добрата вест е, че нашите лечебни заведения са доста по-добри в разбирането на това, което се случва тук, само че противоположното на това е придобиването на този опит... и те също по този начин знаят, че това, с което ще се сблъскат ще бъде тъмно ".

" Другото хубаво нещо в прочут смисъл е, че доста огромният брой, който следим, е в групи, които в идеалния случай няма да прогресират до по-тежкото заболяване - това са по-младите групи. Но това не е гаранция . Тези два фактора допускат, че може да не забележим ужасния растеж на смъртните случаи, който видяхме през април ", сподели доктор Харис.

В Русия от сряда маските за лице ще бъдат наложителни във всички евентуални региони със скупчване на хора, в това число публичен превоз, таксита, паркинги и асансьори, заяви надзорният орган на публичното опазване на здравето Роспотребнадзор. Регионалните управляващи ще носят отговорност за използването на новите правила.

Русия предприе сходни ограничения при започване на първичното огнище напролет , само че ги анулира през юли, защото броят на случаите понижа. Освен това ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова предложи нощен полицейски час за питейни заведения, заведения за хранене и други публични места. Други рекомендации включват засилени старания за стерилизация на публичния превоз, такситата и публичните пространства.

Общо Русия е записала над 1,5 милиона инфекции и 26 000 смъртни случая , демонстрират данните от университета Джонс Хопкинс.

В Италия митинг против новите ограничавания в северния град Торино приключи с полиция , стреляща със сълзотворен газ по стачкуващите в понеделник вечерта. Съобщава се и за конфликти в Милано . Хората реагираха яростно на затварянето на заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и кина от 18:00 часа от предишния петък.

Изследователи от английския Imperial College London споделят, че имунитетът против ковид може да продължи единствено няколко месеца след заразяването. Те споделят, че броят на хората с позитивни проби за антитела е понижен с към една четвърт сред юни и септември, като максимален е спадът при тези над 65 години.
 Швеция записва рекорден брой инфектирани за ден от началото на пандемията
Швеция записва рекорден брой инфектирани за ден от началото на пандемията

Предишният връх е 1698 случая за денонощие в края на юни

Белгия отбелязва 88% нарастване на приема в лечебни заведения , като чиновниците предизвестяват, че половината от леглата за интензивно лекуване са към този момент запълнени. Десет лечебни заведения помолиха медиците, които са се оказали позитивни, само че не са посочили признаци, да продължат да работят .

Във Франция държавният съвет по здравна отбрана разисква въвеждането на по-строги ограничения . Съобщава се, че удължаването на вечерен час в Париж и други градове е измежду опциите. Вътрешният министър Джералд Дарманин предизвести хората да се приготвят за " сложни решения ".

Словакия ще стартира да тества цялото си население от този уикенд , с цел да се опита да избегне по-строги антикоронавирусни ограничения. Премиерът Игор Матович се надява да разпознава десетки хиляди инфектирани хора, които дружно със фамилиите си да прекарат идващите 10 дни в карантина. " Имаме единствено две благоприятни условия, или общо тестване, или цялостно заключване ", сподели той.

Чехия вкара нощен полицейски час , който влезе в действие във вторник в среднощ за една седмица. Никой не може да напуща дома си сред 21:00 и 04:59, с изключение на да пътува до и от работа, по медицински аргументи или няколко други изключения.
 Широко отрицание на отговора на държавните управления по света против Covid-19
Широко отрицание на отговора на държавните управления по света против Covid-19

Участвали са към 26 000 респонденти от Австралия до Швеция сред юли и август
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР