Ежедневна борба за оцеляване – на тъмно и студено. Така

...
Ежедневна борба за оцеляване – на тъмно и студено. Така
Коментари Харесай

Техници се борят да възстановят електроподаването в Херсон

Ежедневна битка за оцеляване – на мрачно и студено. Така може да се опише животът на хората в освободения град Херсон в южна Украйна. Макар спешните екипи да поправят развалената електрическа мрежа, на идващия ден тя още веднъж е изумена от съветските удари. 

Всеки ден съветските войски обстрелват Херсон и оставят жителите му без електричество, отопление и водоподаване. Хората са принудени да стоят часове на мрачно и студено, а с цел да заредят телефоните си, би трябвало да отидат в специфични палатки, оборудвани с генератори и нагреватели.

“Те, руснаците, желаят хората да стоят без електричество. Това е главната им тактичност. Когато започваме да поправяме мрежата, неотложно стартира обстрел. Изглежда могат да ни видят или пък някой им рапортува, както се е случвало доста пъти. Ние просто поправяме електропроводите, а на идващия ден би трябвало да го вършим още веднъж “, споделя техникът Олександър Кравченко.

Изтегляйки се от Херсон при започване на ноември, руснаците повредиха далекопроводите и електрическите подстанции, оставяйки цялата област без ток, вода и отопление.

„ Имам огромни усложнения. Тъй като работя като програмист, се нуждая от електричество. Батерията на преносимия компютър ми е слаба, работи към 10 минути. Когато спре токът, имам единствено 10 минути за работа. Трябва да диря място за презареждане и за предпочитане с достъп до интернет “, изяснява Олексий Корол.

През последните 48 часа съветските сили обстрелваха неколкократно Херсон с артилерия и ракети, причинявайки спомагателни вреди и пожари. Почти всеки ден на прицел е електропреносната мрежа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР