Ежедневието ни среща с много и различни хора, но най-често

...
Ежедневието ни среща с много и различни хора, но най-често
Коментари Харесай

6 типа токсични личности и как да ги избягваме

Ежедневието ни среща с доста и разнообразни хора, само че най-често поддържаме връзка с тези от близкото ни обграждане – с тях работим, живеем, прекарваме свободно време.

И колкото и да не ни се желае, постоянно се откроява по някоя токсична персона. А връзките с такива хора ни слагат в положение на тревога и оставят прочувствени белези.

Интересно е, че може дълго време да не сме осъзнавали, че някой е подобен, тъй като има разнообразни видове токсични персони. Уви, хората постоянно научават за това след личен опит. Затова споделяме 6 от тях, които да избягвате.

Съдникът

Той е един от от най-лошите видове. Може да бъде приятели/познати/роднина/любим човек. Винаги ви съди и подлага на критика, когато допуснете неточност, имате сложни моменти или нови хрумвания за близкото бъдеще. Независимо дали е внимателно или не, осъждането демонстрира несигурността на отсрещния. Такъв другар желае да ви потисне, да ви демотивира, от което може да изгубите предпочитание за деяние. Единственият метод да се справите с вида съдник е да ограничите информацията за себе си.

Вечният черноглед

Те постоянно потискат хората край себе си, без значение от обстановката. По-лесно им е да виждат неприятното, в сравнение с хубавото. Падат си тежки песимисти. Трудно е да бъдеш в обкръжението на такива хора, тъй като те в никакъв случай няма да приветстват триумфите ти и скъпите мигове.

Манипулаторът

Той има доста лица. Може да бъде видимо благ, мощен и могъщ човек, с позиции в обществото който все ласкае и прави похвали, знае по какъв начин да предразположи и да получи своето, по тази причина някак си ви оставя със смесени усеща след контакт с него.

Той е добър психолог. Така ловко познава струните на човешката душа, слабостите и комплексите и сигурно умее да се възползва от всички тях. Знае тъкмо къде да ви натисне, тъкмо коя струна да дръпне, с цел да получи своето. Било то, да ви провокира да кажете или извършите нещо, било то да ви предизвика да се чувствате по даден метод.

Той може и да е пасивено-агресивен и да е видимо апатичен и студен. Държи се студено и сякаш неутрално. Но той ловко сортира с кого и по какъв начин да контактува и каква операция да употребява. Може да се окаже ваш родственик, дълготраен другар, усмихнатата колежка. Типът манипулатор не се интересува от вас и от потребностите ви, макар че се държи като заинтересуван. Умее да си проправя път посредством неистина, вежливост, с цел да получи мечтаното. С такива хора би трябвало да сте деликатни, да познаваме себе си и да сме наблюдателни към заобикалящия ни свят и най-много хората в него, да запазим хладнокръвие, на операциите можем да отговорим с контраманипулации, с борба или просто с гордо вдигната глава да се надигнем и да заявим, че отхвърляме да бъдем въвлечени в това – каквото и да е то.

Клюкарят

Те още веднъж може да се окажат хора, с които работите или ваши другари, познати и така нататък Никога не забравяйте, че в случай че някой ви приказва за различен, то и вие сте обсъждани, когато ви няма. Това е нещо като правилото на клюкаря. С този вид токсични персони би трябвало да сте деликатни. Да не показвате накърнимост и по опция да споделяте по-малко каквато и да било информация.

Едностранният другар

Това са най-лошите другарства. От вас се изисква да сте постоянно разполагаем за кафе, сладки приказки, недоволство от живота, колегата, работата... Но когато вие се нуждаете в действителност от тяхната поддръжка, бързо осъзнавате, че сте сами. Едностранните другари са просто едни положителни познати.

Енергийният върколак


Те не се опасяват от слънцето, не хапят и обичат чесън, само че при все че са си вампири. След диалога с тях, а от време на време даже единствено след малко престояване в едно помещение, силите ненадейно ни напущат, усещаме се опустошени или разтревожени. Сигурно към този момент е ясно, кое е общото сред тези привидно елементарни хора и живите мъртви от националните сказания – паразитният метод на живот. Едните смучат кръв, а другите психологичната сила, само че следствията за нас могат да се окажат еднообразно тежки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР