Ежедневието не само да ни разболява, но и отнема от

...
Ежедневието не само да ни разболява, но и отнема от
Коментари Харесай

Защо оглупяваме ежедневно

Ежедневието освен да ни разболява, само че и лишава от умствения ни потенциал. Ако си мислим, че в актуалната работа надграждаме и трупаме познания и умения, можем да се окажем в неточност. А повода - че работим седнали.

Оказва се, че има директна връзка сред позата, в която прекарваме по-голямата част от денонощието, и това какъв брой сме умни . И по-точно - сред седенето и оглупяването. Ето какво са разкрили учени по въпроса.

За да се стигне до съответни заключения, се прави изследване, в което вземат присъединяване хора сред 45 и 75 години. Друг аршин са броят часове дневно, които прекарват в седнало състояние.

 Снимка 375373

След като са им направени съответните проби, учените заключват, че хората, които седят сред три и 15 часа дневно, се показват по-зле . А повода е, че имат по-тънки междинни темпорални лобове в мозъка. Те дават отговор за опцията да помним и учим.

И колкото повече седим, толкоз по-трудно ни е да помним. Така седенето се трансформира в новия недостатък за мозъка, сходно на тютюнопушенето да вземем за пример.

Позата, в която евентуално прекарваме работния си ден, усилва и риска от развиване на Алцхаймер. Проблемът е, че цигарите можем да откажем, само че няма по какъв начин да стоим на крайник през целия ден в офиса, написа Daily Mail.

Няма и по какъв начин да не дишаме , макар че и с това най-нормално и по този начин належащо деяние също си вредим прекомерно доста. Както на здравето като цяло, по този начин и на мозъчната активност - в частност. Особено в случай че живеем в огромен град.

Според последно изследване, направено в Китай, да живеем в град със нечист въздух е все едно да сме пропуснали едно година от учебно заведение. Замърсяването въздейства отрицателно на математическите качества, както и на изразяването и речниковия ни потенциал.

 Как ни разболява изменчивото време
Няма нищо по-лошо от изменчивото време

Когато лятото полудее

Този резултат се ускорява при по-възрастните хора, при които намаляването на мозъчния потенциал е още по-осезаемо. А Организация на обединените нации продължава да сигнализира, че от замърсен въздух се разболяват и умират над седем милиона души по целия свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР