Егото може да застане на пътя на маркетирането на бизнеса

...
Егото може да застане на пътя на маркетирането на бизнеса
Коментари Харесай

Егото, този лош съветник

Егото може да застане на пътя на маркетирането на бизнеса ни. Тогава фокусът пада върху нас, вместо върху потребителя. Трябва да сме наясно какво влияние оказваме и какъв резултат може егото да окаже върху триумфа ни. Как обаче да го загърбим и да станем по-ефективни в промотирането на марката ни?

Слушайте повече, в сравнение с да говорите

Казано е, че имаме две уши и една уста, с цел да слушаме двойно повече, в сравнение с приказваме. Често приказваме повече за себе си, какво сме видели, какво сме създали и какво мнение споделям по даден въпрос. Няма проблем, само че когато става дума за компанията ни, би трябвало да променим някои неща. Бизнесът е обвързван с удовлетворяването на потребностите на другите, и по-специално таргет пазара ви.

За да бъдете сполучливи, би трябвало да слушате какво споделя той. Кои са най-големите проблеми и стремежи? Какво потребителите ви желаят да извършите за тях? Как предложенията ви ще разрешат даден проблем?

Служете на другите

Повечето хора са в бизнеса, с цел да вършат пари. За да имаме сполучлив бизнес обаче, би трябвало да служим на другите. Всеки ден би трябвало да слагаме оценка на това какво сме създали за потребителите си. Ако не способстваме задоволително за задоволяванто на техните потребности, може да се окаже, че губим време, пари и сила в нещо, което няма никаква стойност за тях.

Бъдете признателни

Това е безусловно обвързване. Независимо какво вършиме, постоянно ще се случват неща, които не можете да контролирате. Изграждайки отношение на признателност и примирение в моментите, в които нещата вървят добре, можете по-лесно да преодолявате рецесиите.

В един миг би трябвало да се надигнем пред личните си неточности и недостатъци, както и да знаем къде ни е мястото. Нужно е да третираме другите по този начин, както бихме желали те да третират нас, да загърбим егото си и да осъзнаем, че не сме нито по-лоши, нито по-добри от другите.

Правете неточности

Те са част от житейския ни път. Чрез грешките получаваме скъп опит, който ни дава опция да вземаме значими решения, водещи ни напред към крайната цел.

Голямото его постоянно ни пречи да вършим неточности, тъй като те се смятат за нещо неприятно, за знак за неуспех. Най-забавното е, че може да се окажете единствените, които виждат или дефинират една преживелица като неточност. Най-успешните притежатели на бизнес не се опасяват от това да създадат крачка обратно и да извлекат скъп опит от това.

Комуникарайте

Търсете информация, противоположна връзка от потребителите и сътрудниците си, с цел да получите още креативност, ентусиазъм и мотивация за всичко, което сте създали досега. В наличието на егото ви евентуално изобщо няма да се сетите да го извършите. Бизнесът обаче е обвързван с връзка с аудиториите ви.

Марк Ламплъг за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР