Егоизмът и лицемерието на западните страни са довели до опасен

...
Егоизмът и лицемерието на западните страни са довели до опасен
Коментари Харесай

Путин със зловещо предупреждение: Русия и Западът са близо до точката, от която няма връщане назад

" Егоизмът и лицемерието на западните страни " са довели до " рисков поврат на събитията " и ние сме " покрай точката, от която няма връщане обратно ", е декларирал съветският президент Владимир Путин, показва Sky News.

По време на среща с представители на съветското външно министерство съветският президент е отправил злокобното предизвестие, като е обвинил Вашингтон, че " подкопава световната сигурност поради излизането си от пактовете за въоръжаване ".

Той също по този начин е декларирал, че " кражбата на съветски активи от страна на Запада няма да остане ненаказана ".

" Вашингтон едностранно се отдръпна от разнообразни контракти за надзор на въоръженията ", е коментирал той.

" Егоизмът и арогантността на западните страни доведоха до настоящето извънредно рисково положение на нещата.

" Приближихме се неприемливо покрай точката, от която няма връщане обратно. Призивите за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия, която разполага с най-големия боеприпас от нуклеарни оръжия, демонстрират крайния авантюризъм на западните политици ", е допълнил съветският президент.

" Те или не схващат мащаба на опасността, която сами основават, или просто са захласнати от вярата в личната си безотговорност и в личната си изключителност.

" И двете могат да доведат до покруса. "

През 2019 година Съединени американски щати публично се отдръпнаха от основен нуклеарен контракт с Русия.

Договорът за нуклеарните сили със междинен обхват (INF) е подписан от някогашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън и руския водач Михаил Горбачов през 1987 година, добавя английската медия.

Но Съединени американски щати се отдръпнаха от него, потвърждавайки, че той подкопава ползите на националната им сигурност.

А по-късно, през 2023 година, Русия прекрати присъединяване си в Новия контракт за редуциране на стратегическите оръжия ( " Нов СТАРТ " ) със Съединени американски щати от 2010 година, който лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати и Русия могат да разполагат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР