Егоистичните млади италианци трябва да имат повече деца и по-малко

...
Егоистичните млади италианци трябва да имат повече деца и по-малко
Коментари Харесай

Папата каза на младите италианци да спрат да бъдат егоисти и да имат повече деца вместо домашни любимци

" Егоистичните " млади италианци би трябвало да имат повече деца и по-малко домашни любимци. Такова обръщение насочи папа Франциск по време на конференция на организации в поддръжка на фамилията в Рим.

Той беседва с италианския министър председател Джорджия Мелони в опит да призове политическите водачи да извърнат демографската рецесия в страната, която предходната година означи спад на популацията с повече от 300 хиляди души.

След като насочи рецензии по младите двойки, които избират да имат домашни любимци вместо деца, папата съобщи, че би трябвало да се насочат специфични запаси къ ммладите, които да ги подкрепят в основаването на семейство. Той добави, че е належащо да се " посади бъдеще " с вяра.

" Нека не се помиряваме с безплодната сивота и скептицизъм. Нека не имаме вяра, че историята към този момент е предрешена, че нищо не може да се направи, с цел да се обърне наклонността ", сподели Франциск.

През 2022 година в Италия е регистриран рекордно невисок брой новородени деца - 392 598, което в комбиниране с високия брой регистрирани смъртни случаи - 713 499, значи, че страната е в негативен натурален приръст.

Премиерът Мелони и нейното държавно управление започнаха акция за поощряване на най-малко 500 хиляди раждания всяка година до 2033 година Това е процентът, който съгласно демографите е нужен, с цел да се защищити италианската стопанска система от срив, тъй че повече хора да могат да работят, защото броят на пенсионерите се усилва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР