Египетският университет Ал Азхар призова арабските и мюсюлманските държави да

...
Египетският университет Ал Азхар призова арабските и мюсюлманските държави да
Коментари Харесай

Ал Азхар призова мюсюлманския свят за бойкот на Швеция и Нидерландия заради изгарянето на корана - Свят

Египетският университет " Ал Азхар " прикани арабските и мюсюлманските страни да бойкотират стоките от Швеция и Нидерландия и да заемат мощна обща позиция в поддръжка на Корана, заяви в. " Ал Ахрам ", представен от Българска телеграфна агенция.

Това е вярната реакция по отношение на двете страни, които наскърбиха един милиард и половина мюсюлмани, се показва в изказване на най-авторитетната за мюсюлманите сунити религиозна институция в света.

Позицията е в отговор на крайнодесните антиислямски демонстрации, проведени в Швеция от политика с датско и шведско поданство Расмус Палудан и в Нидерландия от политика Едвин Вагенсвелд, при които свещената за мюсюлманите книга беше изгорена и раздрана.

" Ал Азхар " подлага на критика шведските и нидерландските управляващи, които " пазят безчовечен закононарушения ", осъществени " под нечовешкото и аморално знаме на тяхната така наречен " независимост на изложение ". Арабските и мюсюлманските нации би трябвало да се причислят към протеста и да осведомят децата, младежите и дамите за него, гласи още изказването.

Според институцията хората, които се подиграват с исляма, без да го познават, и предизвикат почитателите му, няма да бъдат възпрени, в случай че не се изправят пред материални и стопански провокации. " Те не почитат нищо друго с изключение на законите на изобилието, производството и потреблението ", аргументира се " Ал Азхар ".

Във вторник министерството на външните работи на Египет осъди " позорния случай " в Нидерландия - няколко дни откакто осъди случая в Швеция, като предизвести, че случилото се подхранва езика на омразата и заплашва публичната сигурност и непоклатимост.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР