Египетският президент предупреди, че всеки опит на подкрепяните от Турция

...
Египетският президент предупреди, че всеки опит на подкрепяните от Турция
Коментари Харесай

Египет заплаши с военна намеса в Либия

Египетският президент предизвести, че всеки опит на подкрепяните от Турция сили в Либия да нападат стратегическия град Сирт ще докара до директна египетска военна интервенция в спора, съобщи Асошиейтед прес.

Абдел Фатах ас Сиси съобщи в ефирен ефир, че Египет може да се намеси в Либия, с цел да отбрани западната си граница с богатата на нефт страна и да възвърне стабилността. Той добави, че Египет е подготвен да даде оръжия и да образова либийските племена "да пазят страната си ". Сиси направи тези мнения, до момента в който бе на посещаване във военновъздушната база "Сиди Барани ", намираща се близо до границата с Либия.

Египет отваря морски курорти за чужденци от 1 юли

Либийските бойци, съюзени с основаното в Триполи държавно управление, започнаха по-рано този месец нахлуване към Сирт, входна врата към петролните залежи в южната част на Либия.

Либия е разграничена сред две съперничещи си държавни управления, едно в източната и едно в западната част, всято от които е подкрепено от въоръжени групировки и непознати държавни управления. Базираното в Западна Либия държавно управление е подкрепяно от Турция, а това в Източна Либия - от Египет, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР