Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси отхвърли критиките за ситуацията

...
Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси отхвърли критиките за ситуацията
Коментари Харесай

Европа не може да дава на арабите уроци по човешки права, заяви египетският президент

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси отхвърли рецензиите за обстановката с човешките права в Египет и предизвести страните от Европа да не поучават Арабския свят, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да ни давате уроци по човещина ", сподели Ас Сиси след срещата Европейски Съюз - Арабска лига в египетския курорт Шарм ел Шейх. Пред пред публицисти той сподели, обръщайки се към европейците: вие " имате свои правила и полезности. Ние почитаме вашите. Вие би трябвало да почитате нашите ".

Египетският президент беше приветстван от локалните медии, когато съобщи, че Европа процъфтява, а доста арабски страни се мъчат да избегнат споровете.

Лидерите на Европейски Съюз не стигнаха до обществена рецензия на Египет даже по време на невижданото смазване на инакомислието и зачестилите наскоро изтезания, показва АП.

Лидерите от Европейски Съюз и Арабската лига дадоха обещание да си сътрудничат по-тясно. В заключителното официално съобщение те обявиха, че са решени да стартират " нова епоха " на съдействие в разнообразни области, съобщи ДПА.

Двата блока се споразумяха да провеждат постоянно срещи на върха, а идната да е в Брюксел през 2022 година, сподели египетският президент Абдел Фатах Сиси.

Знаковата намира се състоя в миг, когато някои арабски страни са изправени пред рецесии в областите на сигурността и стопанската система, както и на фона на надигащи се антимиграционни настроения в Европа, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР