Египетските власти забраниха плуването в близост до плаж в египетски

...
Египетските власти забраниха плуването в близост до плаж в египетски
Коментари Харесай

Акула нападна и уби руснак в Египет

Египетските управляващи не разрешиха плуването наоколо до плаж в египетски курорт на Червено море след смъртоносното нахлуване на акула, при което в четвъртък почина съветски жител, оповестяват египетски и съветски публични лица.

Инцидентът е станал в известния туристически град Хургада на източния бряг на Египет, оповестява Си Ен Ен.
Руската осведомителна организация ТАСС цитира генералния консул на Русия Виктор Воропаев, съгласно който съветски жител, роден през 1999 година, " е умрял вследствие на нахлуване от акула ".

" Това беше доказано от способените органи на Египет ", сподели Воропаев.
Министърът на околната среда Ясмин Фуад разпореди основаването на комисия, която да проверява случая, се показва в изказване, публикувано от египетското министерство на околната среда.

Тя е наредила на локалните управляващи да вкарат " най-високите равнища на сигурност за тези, които отиват на плажовете на Червено море, и да подхващат всички вероятни ограничения, с цел да се избегне повтаряне на случая с нападението от акули ", се споделя в изказването.
Според изказването, профилиран екип е съумял да улови " тигровата акула ", която е предизвикала случая, " с цел да я изследва, с цел да открие вероятните аргументи за нападението ѝ и да уточни дали това е същата риба, която е предизвикала предходни произшествия ".

Министерството на околната среда издаде двудневна възбрана за плуване, считано от петък, в това число за гмуркане с шнорхел и всички други действия, свързани с водни спортове, в региона сред Гуна на север от Хургада и залива Сома на юг от него.
През последните години в египетското Червено море се случиха няколко сходни случая.

През 2022 година две дами бяха убити при набези от акули в египетската акватория на Червено море южно от град Хургада, сочат данни на министерството на околната среда на Египет.

През 2020 година украинско момче загуби ръката си, а египетски екскурзовод - крайници си при нахлуване от акула. През 2018 година акула умъртви чешки екскурзиант край плаж на Червено море ", писа държавният вестник „ Al-Ahram Online “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР