Египетските власти канят Илон Мъск да посети страната им, след

...
Египетските власти канят Илон Мъск да посети страната им, след
Коментари Харесай

Египет кани Илон Мъск след туит на бизнесмена за древноегипетската цивилизация

Египетските управляващи канят Илон Мъск да посети страната им, откакто американският милиардер изрази в Туитър възхищението си от древноегипетската цивилизация, заяви в. " Ал Ахрам ". Мъск ще получи публична покана за посещаване в комфортно за него време, съобщи ръководителят на Борда за промотиране на египетския туризъм пред Комисията по туризъм в Камарата на представителите на египетския парламент, предава Българска телеграфна агенция. 

На 12 януари детронираният за малко като най-богат човек в света бизнесмен изрази възхищението си от древноегипетската цивилизация в отговор на оповестено в Туитър профила " Уиърд енд терифайнг " (Weird and Terrifying) видео, което демонстрира стълбище в 2500-годишния храм Дендера (Дандара) в Южен Египет.
 
Туитът към този момент беше събрал повече от 16,7 милиона гледания и над 100 хиляди лайкове, когато Мъск изрази удивлението си с огнени емоджи. Реакцията му развълнува обществените мрежи в Египет и провокира вълна от предложения от звезди и жители.

Първият формален представител, който разяснява туита на милиардера, беше министърката на интернационалното съдействие Раня ал Машат. Тя го предложения да посети Египет и да прегледа Големия египетски музей, който към момента не е публично открит, с цел да види невижданата до момента сбирка от скъпи артефакти от гробницата на момчето фараон Тутанкамон.

Машат насочва покана към Мъск за повторно. През август 2020 година той написа в Туитър, че египетските пирамиди са били издигнати от извънземни, а тя го опроверга и го предложения да посети Големите пирамиди и да види самичък гробниците на строителите им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР