Египетските сили за сигурност предотвратиха терористична атака близо до черква

...
Египетските сили за сигурност предотвратиха терористична атака близо до черква
Коментари Харесай

Терорист се взриви край християнски храм в Кайро

Египетските сили за сигурност предотвратиха терористична офанзива покрай църква в предградията на Кайро, заяви ТАСС, базирайки се на Al Youm Al Sabea.

Камикадзе е възнамерявал офанзива към черкуващите се християни в храма " Света Богородица " в региона на Мустарад в покрайнините на египетската столица. Нападателят е подготвил гърмежа по-рано, с цел да избегне арест.
По информация на силовите структури, терористичният акт е подготвян от млад мъж, на към 20-годишна възраст. Той е имал пояс с взривни субстанции.

По информация на египетската организация MENA " засилените ограничения за сигурност на площада пред храма са изплашили терориста и той е задействал бомбата на 250 м преди черквата. ". Терористът е умрял на място, няма други потърпевши.

В тези дни християните се готвят за празника Успения на Пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август. Около египетските черкви има въведени спомагателни ограничения за сигурност.

През април 2017 година на Цветница в египетските градове Танта и Александрия имаше терористични офанзиви в християнски храмове. Тогава починаха 45 души, пострадаха над 120.

След това в страната бе въведен режим на изключително състояние, който работи и до в този момент. Всички черкви и други места за религиозна респект са под засилена полицейска защита.

Припомняме, изключителното състояние в Египет бе въведено на 9 април 2017 година То бе въведено откакто нападател взриви входа на патриаршеската катедрала в Александрия.

Преди това имаше гърмеж в коптска черква в египетския град Танта.

Извънредното състояние не попречи на различен нападател да простреля 10 копти в египетска църква на 29 декември 2017 година

Година по-рано - на 11 декември 2016 година гърмеж в църква в Кайро умъртви 26 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР