Египетски стартъп намери решение за справяне със сушата и липсата

...
Египетски стартъп намери решение за справяне със сушата и липсата
Коментари Харесай

Египетски стартъп откри начин за отглеждане на растения извън почвата

Египетски стартъп откри решение за справяне със сушата и неналичието на обработваема земя - развъждане на растения без потреблението на почва.

Това е допустимо посредством технология, наречена хидропоника. Културите се развиват в оранжерии благодарение на вода, богата на хранителни субстанции.
Хидропониката икономисва 90% от водата, употребена в обичайното земеделие. Не разрешава разхищаване и в почвата. Това е извънредно значимо за Египет и дефицита на вода, с който се сблъскваме всеки ден.
Нуран ел Саид, началник на продуктовия отдел на Plug’n’Grow

По данни на Организация на обединените нации се чака до по-малко от 2 години Египет да влезе в листата с страни, в които има дефицит на вода поради изменението на климата.

Междувременно обработваемата земя, която се простира на едвам 5% от територията, понижава поради урбанизацията. Останалите 95% са пустиня.
Най-сериозните провокации пред бъдещето на селското стопанство в Египет са неналичието на обработваема земя, засоляването на почвата и дефицитът на вода.
Мона Зайед, професор по земеделие

„ Няма по какъв начин да насочим всичките си водни запаси към земеделието, тъй като имаме възходящо население, което се нуждае от вода. Безпочвеното земеделие е един от методите, по които можем да разгадаем този проблем “, добави Зайед.

Освен екологичните си преимущества хидропониката дава обещание изобилие и по-бърз напредък на реколтата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР