Египетски съд обяви днес, че няма юрисдикция да решава делото,

...
Египетски съд обяви днес, че няма юрисдикция да решава делото,
Коментари Харесай

Контейнеровозът "Евър Гивън" остава блокиран от египетските власти заради съдебен спор

Египетски съд разгласи през днешния ден, че няма пълномощия да взема решение делото, обвързвано със задържането от Египет на товарния транспортен съд " Евър Гивън " - този, който блокира трафика през Суецкия канал през март, нарушавайки международната търговия, съобщи ДПА.

Контейнеровозът под знамето на Панама пое още веднъж по вода на 29 март, шест дни откакто заседна по време на пясъчна стихия и блокира канала, един от най-натоварените направления за мореплаване в света.

Оттогава корабът с дължина 400 метра е закотвен в региона на Големите езера, по-широк сектор от канала. Той е арестуван поради спор със притежателите му по иск за обезщетение от службата за ръководство на Суецкия канал.

Днес съдът в град Исмаилия, на западния бряг на канала, съобщи, че не е способен да преглежда случая и отхвърли жалбата, подадена от притежателите на кораба против конфискуването му. Решено бе да бъде сезиран различен съд, посочи юристът Насер Фараг.

Новите чувания би трябвало да стартират идната събота, добави той. Адвокатите на притежателите на плавателния съд обявиха пред апелативния съд, че службата за ръководство на оборудването е позволила неточност, когато е пуснала " Евър Гивън " по водния път на 23 март макар неприятните метеорологични условия.

Египетските управляващи нееднократно отхвърлиха да са отговорни за случая. Адвокатите оспориха желае за обезщетение, импортиран от тях, определяйки го като " пресилен ".

Египетските медии правят оценка вредите на към 916 милиона $.

Колосалният танкер се отклони от курса през март, когато екипажът загуби видимост, до момента в който плаваше през канала по маршрут за Ротердам. Инцидентът провокира голямо запушване, напомня ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР